Jaunumi

Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs piektdien, 7.augustā dosies reģionālajā vizītē uz Cēsīm, lai ar novada uzņēmējiem un pilsētas vadību pārrunātu uzņēmējdarbības aktuālos jautājumus, kā arī diskutētu par  Latvijas ekonomikas attīstības tendencēm un valsts atbalstu ekonomiskās aktivitātes palielināšanai Vidzemes reģionā. Kopā ar ministru vizītē dosies Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Edmunds Valantis un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Kaspars Rožkalns.


Vizītes ietvaros ministrs tiksies ar  Cēsu novada domes priekšsēdētāju Jāni Rozenbergu, lai  iepazītos ar uzņēmējdarbības vidi un ekonomisko aktivitāti pilsētā, pārrunātu uzņēmējdarbības veicināšanas iespējas reģionā.

Plānota tikšanās arī ar Amatas, Jaunpiebalgas, Līgatnes, Pārgaujas, Priekuļu un Vecpiebalgas novadu vadību, lai runātu par reģiona ekonomiskās attīstības aktualitātēm, tai skaitā tūrisma sektora izaicinājumiem, energoefektivitāti un siltumapgādi, mājokļu politiku.

Ministrs klātienē apmeklēs topošo daudzdzīvokļu kvartālu “Cēsu mājas”, kā arī iepazīstinās ar Ekonomikas ministrijas mājokļu politikas iniciatīvām mājokļu pieejamības, finansējuma un energoefektivitātes pasākumu īstenošanai.

Ekonomikas ministrs tiksies arī ar Cēsu novada uzņēmējiem, lai apzinātu situāciju, kā uzņēmējdarbību Cēsīs ir ietekmējis Covid-19 vīrusa noteiktie ierobežojumi  un kādus izaicinājumus uzņēmēji bija spiesti pārvarēt, kā arī apspriestu dažādus ar uzņēmējdarbības attīstību saistītus jautājumus.

Vizītes laikā ministrs apmeklēs Vides Risinājumu institūtu, kas savu darbību balsta daudznozaru pieejā, tādējādi sekmējot inovatīvas uzņēmējdarbības attīstību reģionā. Tāpat plānots apmeklēt vienu no vecākajiem Latvijas uzņēmumiem un lielākajiem dzērienu ražotājiem Baltijā AS “Cēsu alus”, iepazīsies ar  iniciatīvas #Valsts196 aktivitātēm, lai uzzinātu par nākotnes attīstības perspektīvām, attīstot digitālās tehnoloģijas, radošās un kultūras industrijas, apmeklēt Cēsu neredzīgo kvartālu un “Laikmetīgās mākslas centru”.

 

Papildus informācija:

Vineta Vilistere – Lāce

Ekonomikas ministra padomniece

Sabiedrisko attiecību jautājumos

Mobilais tālrunis: 26399995

E-pasts: Vineta.Vilistere-Lace@em.gov.lv