Jaunumi

Trešdien, 15. janvārī, Ministru prezidenta  Krišjāņa Kariņa vadībā notiks Nacionālās enerģētikas un klimata padomes sēde. Nacionālās enerģētikas un klimata padome (turpmāk Padome) izveidota 2019. gada decembrī, kuras uzdevums ir rosināt koordinētus priekšlikumus valsts ilgtermiņa enerģētikas un klimata politikas mērķiem un pasākumiem 2030. gadam.

 

“Klimata pārmaiņas ir viens no lielākajiem Eiropas Savienības un visas pasaules izaicinājumiem. Valstis vienas pašas to atrisināt nespēj, tām ir aktīvi jāsadarbojas un jārīkojas, kā rezultātā klimata politikas nozīme aizvien pieaug. Manā vadībā valdība ir būtiski mainījusi līdzšinējo pieeju un no pasīvas vērotājas ir apņēmusies kļūt par vienu no klimata politikas galvenajiem virzītājiem Eiropas Savienībā", uzsvēra K. Kariņš, norādot, ka klimata politikas īstenošanai nepieciešams atbilstošs finansējums nākamajā Eiropas Savienības daudzgadu budžetā, tostarp no kohēzijas un lauksaimniecības fondiem.

 

Lai valdība koordinēti īstenotu klimata politiku, pēc Ministru prezidenta iniciatīvas ir izveidota Nacionālās enerģētikas un klimata padome, kura trešdien, 15. janvārī pulcējas uz pirmo kopsēdi.

 

Padomes pirmajā sēdē tiks diskutēts par Ekonomikas ministrijas izstrādāto Nacionālā enerģētikas un klimata plāna 2021.-2030. gadam projektu. 2019. gada nogalē Ekonomikas ministrija pabeidza Nacionālā enerģētikas un klimata plānu 2021.-2030. gadam izstrādi un iesniedza to izskatīšanai Ministru kabinetā.

 

Padomes sēde notiks 15.janvārī pl.9.00 Ministru kabineta ēkā (Brīvības bulvāris 36.). Pēc sēdes, aptuveni pl.10.30, pie Ministru prezidenta zāles notiks Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa, ekonomikas ministra Ralfa Nemiro un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Jura Pūces preses brīfings. 

 

Padomē Ministru prezidenta vadībā strādā ekonomikas ministrs, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs, kā arī finanšu ministrs, izglītības un zinātnes ministrs, labklājības ministrs, satiksmes ministrs, zemkopības ministrs un Ārlietu ministrijas valsts sekretārs. Padomes locekļu vidū ir arī pārstāvji no AS "Augstsprieguma tīkls", AS "Conexus Baltic Grid", AS "Gaso", AS "Sadales tīkls", Bezizmešu mobilitātes atbalsta biedrības, Auto asociācijas, Baltijas Vides foruma, biedrības "Zaļā brīvība", Zemnieku Saeimas, Latvijas Finanšu nozares asociācijas, Latvijas Atjaunojamās enerģijas federācijas, Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijas, Latvijas Kokrūpniecības federācijas, Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas, Latvijas Mežizstrādātāju savienības, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Siltumuzņēmumu asociācijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes, Vēja enerģijas asociācijas, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības, Rīgas Stradiņa universitātes aģentūras "Darba drošības un vides veselības institūts" un Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas.

 

 

Ekonomikas ministrijas

Sabiedrisko attiecību nodaļa

prese@em.gov.lv