Jaunumi

Ekonomikas ministrija atgādina, ka lielajiem uzņēmumiem un lielajiem elektroenerģijas patērētājiem līdz 2019. gada 1. novembrim jāiesniedz ikgadējie pārskati par 2018. gadā veiktajiem energoefektivitātes uzlabošanas pasākumiem.

 

Ministrija aicina komersantus ikgadējos pārskatus iesniegt elektroniski Ekonomikas ministrijas elektroniskā sistēmā enerģētikas sektoram https://ener.gov.lv Sistēmas energoefektivitātes sadaļā Energoefektivitātes likuma ietvaros lielie uzņēmumi un lielie elektroenerģijas patērētāji var aizpildīt ikgadējos pārskatus par ieviestajiem energoefektivitāti uzlabojošiem pasākumiem. Vienlaikus norādām, ka komersanti ikgadējos pārskatus var iesniegt arī papīra veidā.

 

Sākot ar 2020. gada 1. janvāri lielie uzņēmumi un lielie elektroenerģijas patērētāji varēs iesniegt ikgadējos pārskatus par 2019. gadā ieviestajiem energoefektivitāti uzlabojošiem pasākumiem.

 

Ekonomikas ministrija šobrīd strādā pie enerģētikas elektroniskās sistēmas funkcionalitātes tālākas attīstības, lai ikgadējos pārskatus un citus Energoefektivitātes likuma ietvaros Ekonomikas ministrijā iesniedzamos dokumentus būtu iespējams iesniegt visām iesaistītajām pusēm.

 

Kā zināms, ikgadējie pārskati komersantiem ir jāiesniedz atbilstoši Ministru kabineta 2016. gada 11. oktobra noteikumiem Nr. 668 “Energoefektivitātes monitoringa un piemērojamā energopārvaldības sistēmas standarta noteikumi”. Līdz šim minētie ikgadējie pārskati tika aizpildīti atbilstoši šo MK noteikumu 2. pielikumam “Ikgadējais pārskats par ieviestajiem energoefektivitātes uzlabošanas pasākumiem un to rezultātā sasniegtajiem enerģijas ietaupījumiem lielajam uzņēmumam, lielajam elektroenerģijas patērētājam, valsts iestādei, pašvaldībai, atbildīgajai pusei un valsts vai pašvaldības energoefektivitātes fondam, kurā atbildīgā puse ir veikusi iemaksu”.

 

Papildu informācijai lūdzam sazināties ar Līnu Kundziņu, Ekonomikas ministrijas Enerģētikas politikas administrēšanas departamenta vecāko eksperti, 67013033, lina.kundzina@em.gov.lv.

 

 

Ekonomikas ministrijas

Sabiedrisko attiecību nodaļa

prese@em.gov.lv

67013193