Jaunumi

Strauji augošā viedo tehnoloģiju un platformu laikmetā, kad uzņēmējdarbība nav teritoriāli ierobežota un potenciālais klients vai sadarbības partneris var atrasties otrpus okeānam, ir svarīgi zināt, kā sava labā izmantot mūsdienu tehnoloģiskās iespējas un apzināt potenciālos šķēršļus.

 

Lai diskutētu par digitālo rīku sniegtajām iespējām uzņēmēju izaugsmei, Eiropas Savienības Vienotā tirgus foruma ietvaros Ekonomikas ministrija sadarbībā ar Eiropas Komisiju organizē radošo darbnīcu “Vienotā tirgus digitālie rīki – iespējas MVU pārrobežu izaugsmei”.

 

Radošajā darbnīcā piedalīsies Eiropas Komisijas pārstāvniecība, Ekonomikas ministrija, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija, Microsoft Baltija, Tilde, SIA Apply IT, AS UPB, kā arī SIA Realweb, SIA Mapon, SIA SWH SETS, SIA JZ Microphones u.c. 

 

Radošā darbnīca notiks 2019. gada 26.aprīlī SEB bankas Inovāciju centrā, Rīgā, Vaļņu ielā 11. 

 

Darbnīcas ietvaros dalībnieki diskutēs arī par ES Vienotā tirgus nākotni un iespējām izmantot mākslīgo intelektu privātajā sektorā, kurā ir daudz mazo un vidējo uzņēmumu.

 

Jau šobrīd mākslīgā intelekta sniegtās priekšrocības ir iespējams izmantot dažādās nozarēs, piemēram, tirdzniecībā, ražošanā, transportā, loģistikā, lauksaimniecībā u.c.. Pasākuma laikā būs iespēja dalīties ar atziņām, kā uz mākslīgā intelekta tehnoloģijām balstītu risinājumu izmantošana uzņēmējdarbībā ļauj modernizēt uzņēmuma darbību, uzlabot produktivitāti, samazināt kļūdas, uzlabot piegādes procesus, kā arī optimizēt un automatizēt dažādas darbības.

Papildu informācija un pieteikšanās dalībai diskusijā :

Jolanta Reinsone

ES un ārējo ekonomisko attiecību departamenta

ES preču un pakalpojumu tirgus nodaļas vadītāja

T. : 67013238

Jolanta.Reinsone@em.gov.lv

attēls

Ekonomikas ministrijas

Sabiedrisko attiecību nodaļa

prese@em.gov.lv