Jaunumi

Esmu lepns ar valsti, kurā dzīvoju un kuru bieži apceļoju, jo Latvija ir unikāla un spēj pievilkt arvien vairāk tūristus kā īsts magnēts - pērn Latvijā bija lielākais tūristu skaita un nakšņojumu pieaugums Eiropā,” atklājot ikgadējo tūrisma izstādi Balttour 2019 ar gandarījumu uzsvēra ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro. “Tūrisma nozare ir ļoti nozīmīga Latvijas tautsaimniecībai, jo sniedz vairāk kā 4% ieguldījumu valsts IKP. Savukārt izstāde Balttour ir nozares nozīmīgākais ikgadējais pasākums, kas šo gadu laikā ir sekmējis Latvijas tūrisma nozares izaugsmi.”

attēls

Mums ir daudz lielisku un aizraujošu galamērķus, kas slēpj līdz šim neatklātas vietas un spēj sagādāt pārsteigumus. Mūsu uzdevums ir no šīm neatklātajām vietā un pārsteigumiem radīt vilinošus tūrisma produktus, lai piesaistītu arvien jaunus ceļot gribētājus un radītu viņos vēlmi uzkavēties ilgāk, iepazīstot arī Latvijas reģionu daudzveidīgo tūrisma produktu piedāvājumu,” pauda ekonomikas ministrs.

attēls

2018. gadā Latvija bija visstraujāk augošais galamērķis Eiropā, jo pērn tūristu skaita un nakšņojumu pieaugums sasniedza 8%, kas bija lielākais pieaugums Eiropā. Latvijas naktsmītnēs tika apkalpoti 2,8 milj., tūristu, no tiem 1.9 milj. ārvalstu viesi. Tūristi (gan ārvalstu, gan vietējie) kopumā naktsmītnēs pavadīja 5,3 milj. naktis, kas ir 8 % vairāk nekā 2017. gadā.

 

Lai sekmētu Latvijas tūrisma attīstību ilgtermiņā, nepieciešams veicināt mūsu tūrisma produktu konkurētspēju ārvalstu tirgos. Tādēļ ir svarīgi radīt kvalitatīvus, interesantus un pietiekami unikālus tūrisma produktus ar augstu pievienoto vērtību, lai tūristi būtu gatavi Latvijā uzturēties ilgāk un par pakalpojumu arī samaksāt vairāk.

 

Ikgadējās starptautiskās tūrisma nozares izstādes Balttour ietvaros septiņās nominācijās tiek pasniegta tūrisma nozares gada balva “Gada cilvēks tūrismā”, kuras galvenais atbalstītājs ir Ekonomikas ministrija, bet tās dibinātājs ir BalticTravelnews.com vadītājs Aivars Mackevičs.

attēls

Galveno balvu absolūtajā nominācijā “Gada cilvēks tūrismā 2018” saņēma Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Tūrisma departamenta direktore Inese Šīrava.

attēls

Savukārt balvu “Par ievērojamu ieguldījumu tūrisma attīstībā” saņēma augstskolas “Turība” docētājs, tūrisma nozares eksperts un pirmais Latvijas viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents Aivars Kalniņš.

 

Nominācijā “Uzņēmējs naktsmītņu biznesā 2018” balvu saņēma “Accor Hotels Rīga” ģenerālmenedžeris Valdis Vanadziņš, nominācijā “Uzņēmējs tūrisma aģentūru un tūroperatoru biznesā 2018” balvu saņēma “Baltic Travel Group” direktors un Latvijas Kongresu biroja valdes priekšsēdētājs Vladislavs Korjagins.

 

Savukārt balvu nominācijā “Tūrisma informācijas centra vadītājs 2018” saņēma Liepājas Tūrisma informācijas biroja vadītāja Inta Šoriņa, bet nominācijā “Restorāna vadītājs 2018” balvu saņēma “Resto-Rātors” vadītājs Viktors Ravdive.

 

Balvu nominācijā “Tūrisma žurnālists 2018” saņēma Rodions Šehovcovs no “Riga This Week”.

 

Fotogalerija

 

Elita Rubesa - Voravko

Ekonomikas ministrijas

Sabiedrisko attiecību nodaļa

Tālrunis: 67013196

E-pasts: prese@em.gov.lv

Web: www.em.gov.lv

Twitter: @EM_gov_lv

Youtube: http://www.youtube.com/ekonomikasministrija

Facebook: https://www.facebook.com/ekonomikasministrijawww.facebook.com/atbalstsuznemejiem

Flickr: https://www.flickr.com/photos/ekonomikasministrija