2020. gada 16. septembrī Latvijā jau otro reizi notiks iniciatīva “Ierēdnis ēno uzņēmēju”. Šis ir unikāls projekts, kas ir tieši vērsts uz sadarbības stiprināšanu starp publisko un privāto sektoru. Šogad iniciatīvas laikā 41 uzņēmumā viesosies vairāk kā 100 ierēdņi no 25 valsts iestādēm.

 

Iniciatīva “Ierēdnis ēno uzņēmēju” notiek sadarbībā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (LTRK), Latvijas Darba devēju konfederāciju (LDDK), Latvijas Biznesa savienību (LBS) un Junior Achievement Latvia.

 

“Iekāpt uzņēmēja kurpēs un no uzņēmēja skatu punkta izprast ierēdņu prasības  un  normatīvo aktu regulējumus –  esmu pieņēmis izaicinājumu dalībai iniciatīvā “Ierēdnis ēno uzņēmēju”, lai no uzņēmēja uzzinātu tās lietas un jautājumus, kas traucē strādāt un kas palīdz attīstīties. Paldies visiem uzņēmumiem, kuri ir gatavi ierēdņus iepazīstināt ar sava darba ikdienu. Sagaidu, ka šis dialogs starp valsti un biznesu veicinās savstarpēju izpratni par ierēdniecības un reālās biznesa vides ikdienu, kā arī rezultēsies ar uzlabojumiem uzņēmējdarbības vidē,” uzsver ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs.

 

Dalība iniciatīvā “Ierēdnis ēno uzņēmēju” ir uzņēmēja iespēja saņemt klātienes konsultāciju. Uzņēmējs iniciatīvas laikā var pieteikt savu ideju vai problēmjautājumu un risināt to sadarbībā ar atbildīgo valsts pārvaldes darbinieku. Tā ir arī lieliska iespēja valsts pārvaldes darbiniekam iepazīties ar uzņēmēja pieredzi un izaicinājumiem, kā arī novērtēt savu / savas iestādes veidotā regulējuma piemērošanu praksē. 

 

Eduards Filippovs, LBS valdes priekšsēdētājs“Uzņēmējdarbības vide un valsts pārvaldes modernizācija, vienlaikus ar efektīvākas un ekonomiskākas valsts pārvaldes izveidi ir būtiski priekšnoteikumi mūsu kopējai konkurētspējai. Šīs iniciatīvas ietvaros uzņēmējiem ir unikāla un praktiska iespēja izveidot dialogu ar dažādu valsts pārvaldes institūciju ekspertiem, pastāstīt par savām vajadzībām, norādīt uz problēmām un sniegt priekšlikumus nepieciešamajiem risinājumiem.”


LDDK ģenerāldirektore Līga Meņģelsone: "Iniciatīvas laikā valsts pārvaldes pārstāvji var  iepazīties ar uzņēmēju darba ikdienu un iepazīties, kā dažādu likumu piemērošana praksē ietekmē uzņēmējdarbības vidi. Iesaiste šajā iniciatīva var kļūt par labu sākumpunktu atvērtai un uz izpratni balstītai sadarbībai starp abām pusēm, kopējā darbā veidojot ekonomiski spēcīgu un labklājīgu valsti." 

 

“Šī ir lieliska iniciatīva, kura noteikti ir jāturpina.  Jo labāk ierēdniecība izpratīs uzņēmējus, jo labāka politika. Jo labāka politika, jo augstāka labklājība visiem Latvijas iedzīvotājiem,” saka LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

 

Plašāka informācija par iniciatīvu “Ierēdnis ēno” mājaslapā.

 

Ekonomikas ministrijas

Sabiedrisko attiecību nodaļa

prese@em.gov.lv

67013193