Jaunumi

Ceturtdien, 3. septembrī, notika ikgadējās Ekonomikas ministrijas (EM) un Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) sarunas, kuru laikā tika pārrunāti abu pušu šā brīža aktuālākie un prioritārie pasākumi.

 

“Latvijas Pašvaldību savienība ir nopietns sadarbības partneris gan Ekonomikas ministrijai, gan valdībai. Šīs dienas tikšanās fokusā bija mājokļu pieejamības un ekonomiskās izaugsmes jautājumi pašvaldībās, kas šobrīd ir arī Ekonomikas ministrijas prioritāšu sarakstā. Esam vienisprātis, ka valdībai jārod labākie risinājumi, lai atbalstītu esošā mājokļu fonda uzlabošanu un atjaunošanu, kā arī jaunu mājokļu būvniecību. Uzskatu, ka tieši mājokļu pieejamība ir galvenais faktors, lai sekmētu ekonomisko izaugsmi reģionos, jo bez cilvēkiem nav nākotnes ne mazām pilsētām, ne to ekonomikām. Tāpēc mēs strādājam pie vairākiem atbalsta instrumentiem, lai jau tuvākajos gados sniegtu pašvaldībām nepieciešamo atbalstu,” pēc tikšanās uzsvēra ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs.

 

Tikšanās laikā tika pārrunāti Ekonomikas ministrijas prioritārie pasākumi 2021.g.- 2023.gadam, kuru īstenošanai lūgts piešķirt gan papildu valsts budžeta finansējumu, gan paredzēt ES fondu, Eiropas Atveseļošanas un noturības mehānisma un Taisnīgas pārkārtošanas fonda finansējumu.

 

Tāpat tika pārrunāta Dzīvojamo telpu īres likumprojekta un grozījumu Būvniecības likumā virzība, tūrisma politikas attīstības jautājumi, kā arī enerģētikas politikas prioritātes un ES plānotais finansējums enerģētikas programmām 2021.-2027.gada plānošanas periodā.

attēls

Ekonomikas ministrijas

Sabiedrisko attiecību nodaļa

Tālrunis: 67013193

E-pasts: prese@em.gov.lv