Jaunumi

Rīgā šā gada 3. un 4. aprīlī pasākumu centrā “Hanzas Perons” norisināsies Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) organizētā trešā starptautiskā tehnoloģiju konference Deep Tech Atelier. Scientific Excellence Into Market Success.

 

Mākslīgais zirnekļu zīds, traumu simulators, gēnu rediģēšana, prototipēšanas nozīme, intelektuālā īpašuma aizsardzības nianses un prasmes, kas vajadzīgas, lai ģeniālu zinātnes atklājumu pārvērstu ienesīgā biznesā – šīs un daudzas citas tēmas 3. un 4. aprīlī starptautiskajā tehnoloģiju konferencē Deep Tech Atelier pārrunās Latvijas un ārvalstu zinātnieki, biznesa konsultanti, jaunuzņēmēji un zinātnē balstīto tehnoloģiju interesenti.

 

Šogad pirmo reizi Ekonomikas ministrija sadarbībā ar kompetences centriem 3. aprīlī organizē atsevišķu sesiju “Kompetences centru forums”, kas tiks fokusēta uz inovācijām, ekselencēm un augsta līmeņa produktiem, kas radītas Latvijā.

 

Globālā mērogā šogad galvenie izaicinājumi, balstoties uz EK iniciatīvu pasaules līmenī un vietējā tirgū, ir saistāmi ar EU Green Deal, jeb Eiropas Zaļo kursu, kas ietver sevī stratēģiju zaļai finansēšanai un Ilgtspējīgas Eiropas Investīciju plānu, lai atbalstītu tieši videi draudzīgu inovāciju izstrādi. Arī Latvija nacionālā līmenī izvirzīs prioritātes, kas paredz šīs iniciatīvas īstenošanu. Par šīm un citām tēmām paneļdiskusiju formātā diskutēs nacionāla un starptautiska mēroga eksperti, zinātnieki un publiskā sektora pārstāvji.

 

Foruma laikā būs iespēja dzirdēt gan starptautiskus, gan vietēja mēroga profesionāļus par inovāciju nozīmību, to nākotnes attīstības tendencēm un atbalsta iespējām. Foruma ietvaros kā galvenais runātājs viesosies Dr. Peter Wostner, kurš ir ekonomiskās attīstības, konkurētspējas un teritoriālās politikas, ES budžeta un ES kohēzijas politikas eksperts.

 

Ekonomikas ministrija aicina ražojošo nozaru pārstāvjus, tehnoloģiju izstrādātājus, zinātniekus un visus, kurus interesē uzņēmuma attīstība, konkurētspējas palielināšana un inovāciju radīšanas fenomens.  

  

Pilnu konferences programma pieejama šeit: https://deeptechatelier.liaa.gov.lv/

Konferences darba valoda – angļu.

Dalība konferencē ir bez maksas, iepriekš reģistrējoties: https://deeptechatelier.liaa.gov.lv

 

 

Ekonomikas ministrijas

Sabiedrisko attiecību nodaļa

prese@em.gov.lv