Jaunumi

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) projektu iesniegumu atlasē par apmācību organizēšanu nodarbinātajiem saņēmusi sešus projektu iesniegumus, kuros kopumā paredzētas Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) investīcijas vairāk nekā 6,4 miljonu eiro apmērā.

 

Projektu pieņemšana ES fondu programmā dažādu apmācību organizēšanai komersantiem noslēdzās 2019. gada nogalē. Pēc projektu apstiprināšanas – provizoriski š.g. aprīlī - informācija par apstiprinātajiem projektiem, t.sk. projektu īstenotāju kontaktinformācija, tiks publicēta CFLA mājaslapas sadaļā “Projektu īstenošana”. Aicinām komersantus par savu darbinieku apmācību iespējām sazināties ar atbilstošās nozares projektu īstenotājiem!

 

Šai projektu atlases kārtai, tāpat kā 2016. gadā izsludinātajā programmas pirmajā atlases kārtā, bija paredzēti 9 miljoni eiro ERAF līdzekļu. CFLA otrajā atlases kārtā ir saņēmusi sešus projektu iesniegumus ar kopējo ERAF investīciju prasījumu vairāk nekā 6,4 miljonu eiro apmērā.

 

Projektu iesniedzēji – biedrības un nodibinājumi - pārstāv tādas nozares kā informācijas un komunikācijas tehnoloģijas, kokrūpniecība, būvniecība un pakalpojumu nozare. Plānots, ka, realizējot projektus, tiks apmācīti 4008 darbinieki, tādējādi nodrošinot 260 komersantus ar atbilstošas kvalifikācijas darbaspēku.

 

Apmācības ar ERAF atbalstu šajā programmā var organizēt dažādās jomās, piemēram, dizainā, ražošanas inženierzinībās, telemātikā un loģistikā, matemātikā, datorzinātnē, programmēšanā, mežsaimniecībā, vides aizsardzībā, projektu vadībā, valodu apmācību u.c.

 

Programma paredzēta, lai nodrošinātu uzņēmējus ar atbilstošas kvalifikācijas darbaspēku, kas sekmētu darba ražīguma pieaugumu un jaunu vai uzlabotu produktu un tehnoloģiju izstrādi un ieviešanu ražošanā.

 

Informācija par projektiem, kas tiek īstenoti programmas pirmās atlases kārtas ietvaros, pieejama vietnē esfondi.lv.

 

ERAF atbalsts projekta īstenošanai paredzēts plānošanas dokumenta - Darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība"  1.2.2. specifiskā atbalsta mērķa "Veicināt inovāciju ieviešanu komersantos" 1.2.2.1. pasākuma "Atbalsts nodarbināto apmācībām"  ietvaros.

 

 

Informāciju sagatavoja:

Ieva Luste

Centrālās finanšu un līgumu aģentūras

sabiedrisko attiecību speciāliste

tālr. 26019685, ieva.luste@cfla.gov.lv
www.cfla.gov.lv