Jaunumi

Ministru kabineta š.g. 29. oktobra sēdē apstiprināti grozījumi ES fondu atbalsta programmā “Atbalsts IKT un netehnoloģiskām apmācībām, kā arī apmācībām, lai sekmētu investoru piesaisti”, par diviem gadiem pagarinot projektu ieviešanas termiņu nodarbināto prasmju pilnveidei.

 

Mainoties komersantu darbības videi un paplašinoties to darbības iespējām, arvien nozīmīgākas kļūst netehnoloģiskās inovācijas. Pieprasījums pēc nodarbināto apmācībām no komersantu un pašnodarbināto personu puses joprojām ir augsts, ņemot vērā gan kopējo ekonomisko attīstību, gan tehnoloģiju dinamisko attīstību, tādēļ līdz ar grozījumiem MK noteikumos pagarināts projektu ieviešanas termiņš nodarbināto prasmju pilnveidei līdz 2022. gada 31. decembrim. Kopējais pieejamais Eiropas Reģionālā Attīstības Fonda finansējuma apjoms apstiprināto projektu līmenī paliek nemainīgs.

 

Detalizēti ar grozījumiem Ministru kabineta 2016.gada 14.jūnija noteikumos Nr.365 "Darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 1.2.2.specifiskā atbalsta mērķa "Veicināt inovāciju ieviešanu komersantos" 1.2.2.3.pasākuma "Atbalsts IKT un netehnoloģiskām apmācībām, kā arī apmācībām, lai sekmētu investoru piesaisti" īstenošanas noteikumi" var iepazīties Ministru kabineta tīmekļa vietnē.

 

Kā zināms, atbalsta programma šāda veida apmācībām tika izstrādāta, jo tirgū bija vērojams augsts pieprasījums pēc t.s. horizontālām apmācībām jeb apmācībām, kuras nav specifiskas tikai vienas nozares ietvaros. Kopējais ES fondu finansējums programmas ietvaros ir 6 908 242 eiro un komersantiem apmācības tiek nodrošinātas ar atbalstu 30%-70% apmērā no kopējām apmācību izmaksām (ņemot vērā projekta specifiku un komersanta statusu).

 

Programmas ietvaros tiek īstenoti trīs apmācību projekti:

  • IKT apmācības pašnodarbinātām personām, sīkajiem (mikro) un mazajiem komersantiem, kāpinot to produktivitāti un darba efektivitāti, kā arī paaugstinot darbinieku kvalifikāciju un prasmes informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomā;
  • netehnoloģiskās apmācības, kas palīdz nodrošināt uzņēmumus ar atbilstošas kvalifikācijas darbaspēku un sekmē netehnoloģisko inovāciju ieviešanu komersantos;
  • kā arī apmācības, kas veicina investoru piesaisti valstij.

 

 

Ekonomikas ministrijas

Sabiedrisko attiecību nodaļa

prese@em.gov.lv

67013193