Jaunumi

Ēku renovācijas projektu vadītājus, namu pārvaldniekus, projektētājus un būvkomersantus šā gada 17. oktobrī aicinām uz semināru “Ēku iekšējo inženiertīklu atjaunošana”.

 

Šobrīd aktīvi noris projektu gatavošana un iesniegšana atbalsta saņemšanai energoefektivitātes pasākumu īstenošanai daudzdzīvokļu un valsts ēkās, piesaistot ES fondu līdzfinansējumu. Semināra mērķis ir sniegt ieteikumus kvalitatīvai ēku atjaunošanas procesa nodrošināšanai, lai atjaunotās ēkas īpašniekiem kalpotu pēc iespējas ilgāk.  

 

Semināra laikā eksperti informēs par ugunsdrošības prasībām daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamajām mājām ekspluatācijas laikā un pastāstīs par pasīvo ugunsdrošību. Tāpat pārrunāsim būvmateriālu izvēles kritērijus un biežāk konstatētās kļūdas ēku elektroinstalācijā, kā arī sniegs ieteikumus to novēršanai un dalīsies labās prakses piemēros, plānojot ilgtspējīgu mājokļa elektroinstalācijas izmantošanu un ekspluatāciju.

 

Pasākumā piedalīsies Ekonomikas ministrijas, Patērētāju tiesību aizsardzības centra, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Latvijas Elektroenerģētiķu un Energobūvnieku asociācijas (SIA “Pirtel”), Latvijas Apdrošinātāju asociācijas (AAS “Balta”), AS “Sadales tīkls” un SIA “Hilti” eksperti.

 

Seminārs “Ēku iekšējo inženiertīklu atjaunošana” notiks š.g. 17. oktobrī plkst. 12.30 Attīstības finanšu institūcijas Altum telpās (Doma laukums 4, Rīga). Pasākuma dienas kārtība un pieteikšanās anketa publicēta Ekonomikas ministrijas mājaslapā. Dalība seminārā - bezmaksas. Papildu informācija par semināra saturu un norisi pieejama Ekonomikas ministrijā (Inese Bērziņa, e-pasts: dzivosiltak@em.gov.lv, tālr.: 67013240).

 

Semināru organizē Ekonomikas ministrija informatīvās kampaņas “Dzīvo siltāk” ietvaros.

 

Aktuālajai informācijai par ēku renovāciju un energoefektivitātes jautājumiem aicinām sekot informatīvās kampaņas “Dzīvo siltāk” Facebook lapā: www.facebook.com/dzivosiltak.

 

 

Papildu informācijai:

Tālr: 67013240

E-pasts: dzivosiltak@em.gov.lv