Jaunumi

Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro darba vizītes Viļņā, Lietuvā ietvaros šā gada 6. oktobrī tikās ar Amerikas Savienoto valstu enerģētikas ministru Riku Periju, Lietuvas un Igaunijas enerģētikas ministriem, bet 7. oktobrī piedalījās augsta līmeņa enerģētikas forumā. Ekonomikas ministra R.Nemiro un ASV enerģētikas ministra R.Perija tikšanās turpināsies rīt, 8. oktobrī, Rīgā.

 

Tikšanās laikā ar R.Periju Baltijas valstu enerģētikas ministri parakstīja vienošanos (komunikē) par ieceri tuvākā gada laikā, sadarbībā ar ASV uzsākt virkni kopēju pasākumu enerģētikas jomā, tai skaitā gāzes piegādes avotu dažādošanai Baltijas valstīs, kiberdrošības un reģionālās energoapgādes drošības stiprināšanai, kā arī inovatīvu zemu emisiju tehnoloģiju izstrādei.

 

“Energoresursu, tai skaitā, gāzes piegāžu dažādošana ir viena no Latvijas un Baltijas valstu prioritātēm, tādēļ esam paveikuši ievērojamu darbu, lai integrētos vienotā Eiropas Savienības enerģētikas tirgū un pārtrauktu valsts “enerģētiskās salas” izolāciju. Esmu pārliecināts, ka sadarbība ar ASV sekmēs Baltijas valstu enerģētisko neatkarību un veicinās virkni nozīmīgu enerģētikas projektu īstenošanu,” atzīst ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro.

 

Savukārt 7. oktobrī, Viļņa notika augsta līmeņa Transatlantiskās partnerības forums sadarbības veicināšanai enerģētikas jomā, kurā piedalījās ASV, Centrālās un Austrumeiropas enerģētikas ministri. Foruma ietvaros enerģētikas ministri pārrunāja sadarbības paplašināšanu gāzes piegāžu dažādošanai, kā arī jaunu tehnoloģiju attīstīšanai enerģētikas jomā. Tāpat foruma ietvaros pārrunāti jautājumi par Baltijas valstu energoapgādes sinhronizēšanu ar Eiropas kopējām energosistēmām.

 

 

 

Ekonomikas ministrijas

Sabiedrisko attiecību nodaļa

T.: 67013193

prese@em.gov.lv