Jaunumi

Ekonomikas ministrija piedalīsies šā gada 2. oktobrī Hanzas peronā notiekošajā Latvijas pasākumu foruma 4. rudens sesijā un informēs klātesošos par Sadarbības memoranda par godīgu komercpraksi pasākumu organizēšanas un biļešu tirdzniecības jomā būtību un iespējām tam pievienoties.

 

Savukārt pasākumu nozares izstādē “Pasākumu ekspo 2019” ietvaros foruma apmeklētājiem būs iespēja klātienē parakstīties un kļūt par Sadarbības memoranda dalībnieku pie Ekonomikas ministrijas ekspo stenda. Pasākumu ekspo ir vienīgā pasākumu nozares izstāde - platforma pasākumu nozares piegādātājiem. Pasākumu ekspo laikā nozares profesionāļi un interesenti var iegūt informāciju par nozares aktualitātēm, savukārt nozares uzņēmumi un piegādātāji var iepazīstināt auditoriju ar jaunumiem, demonstrēt savu aprīkojumu un stāstīt par pakalpojumiem un plānotajiem pasākumiem.

 

Pasākumu organizēšanas industrija dod nozīmīgu ieguldījumu sabiedrības garīgai un kultūras attīstībai, un sniedz mums visiem pozitīvas emocijas. Ekonomikas ministrija, Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) un Latvijas Pasākumu producentu asociācija, kā arī nozares komersanti šā gada 8. augustā vienojās par ciešākas sadarbību starp valsts pārvaldi un nozari, nostiprinot to Sadarbības memorandā par godīgu komercpraksi pasākumu rīkošanas un biļešu tirdzniecības jomā.

 

Sadarbības memorands paredz, ka PTAC  sniegs informāciju nozares dalībniekiem par konstatēto negodīgo komercpraksi, un sadarbībā ar biļešu pārdevējiem izstrādās kritērijus pasākumu organizatoru izvērtēšanai.

 

Nozares dalībnieki, saskaņā ar Memorandu, informēs PTAC un sniegs attiecīgus pierādījumus, ja to rīcībā nonāks informācija par iespējamu negodīgu komercpraksi, kā arī atturēsies no turpmāku darījumu veikšanas ar uzņēmēju, par kuru ir saņemta informācija no PTAC, ka šis uzņēmējs īsteno negodīgu komercpraksi. Tāpat nozares uzņēmumi, konsultējoties ar PTAC, apņēmušies izstrādāt labas prakses kodeksu.

 

Savukārt biļešu pārdevēji apņēmušies sniegt PTAC informāciju par līgumiem, pārdoto pasākuma biļešu summu, patērētājiem atmaksāto summu, pasākumu organizatora rīcībā nodoto summu un citu informāciju, kā arī, slēdzot darījumus ar pasākumu organizatoriem, nodrošināt atbilstošu profesionālo rūpību, t.sk., prasot pietiekošu nodrošinājumu.

 

Sadarbības memorandu par godīgu komercpraksi pasākumu rīkošanas un biļešu tirdzniecības jomā šā gada 8. augustā parakstīja Ekonomikas ministrija, Patērētāju tiesību aizsardzības centrs, Latvijas Pasākumu producentu asociācija, SIA “Biļešu serviss”, SIA “Arēna Rīga”, SIA “BEZRINDAS.LV”, SIA “Ekase”, SIA “Untitled” un SIA “L Tips”. Memorandam aicināti pievienoties arī citi biļešu tirdzniecības un pasākumu organizēšanas nozares dalībnieki, iesniedzot pievienošanās vēstuli PTAC. Atsaucoties uz aicinājumu nozares dalībniekiem pievienoties Sadarbības memorandam, šā gada 28. augustā tam pievienojās SIA “Rīgas nami”, kas nodrošina pasākumus trīs pasākumu centros – pasākumu centrā “Rīgas Kongresu nams”, kinoteātrī “Splendid Palace” un pasākumu centrā “Melngalvju nams”.

 

Ekonomikas ministrijas

Sabiedrisko attiecību nodaļa

prese@em.gov.lv

67013193