Jaunumi

Šā gada 23. oktobrī Rīgā notiks Būvniecības digitalizācijas konference “BIM ceļa kartes ieviešana Latvijā”, savukārt 24. oktobrī Rīgas Tehniskajā universitātē notiks Digitālās būvniecības izglītības diena.

 

Latvijas būvniecības nozares nākotnes attīstības galvenajam virzienam jābūt digitalizācijai un  jaunai, daudz ciešākai sadarbībai starp pasūtītāju un būvniecības nozares pārstāvjiem, lai nodrošinātu pasūtītāja vajadzībām atbilstošu, kvalitatīvu  būvi. Būvniecības informēšanas modelēšana jeb BIM šodien vairs nav tikai jaunvārds – daudzās pasaules valstīs un arī Latvijā tā tiek pielietota, lai nodrošinātu maksimālus ieguvumus, ko sniedz jaunās tehnoloģiju iespējas

 

Konferences mērķis - veicināt Latvijas būvniecības procesa dalībnieku – pasūtītāju, arhitektu, projektētājus, būvnieku – izpratni par BIM, dalīties ar dažādu Latvijas uzņēmumu pieredzi tās izmantošanā. Konferencē piedalīsies Latvijas valsts, nevalstisko organizāciju un privātā sektora pārstāvji, daloties pieredzē par ieguvumiem būvniecības procesā, izmantojot BIM gan publisko iepirkumu, gan ražošanas, projektēšanas un būvniecības procesos. Konference notiks Rīgā, Latvijas Universitātes Dabas mājā.

 

Savukārt Digitālās būvniecības izglītības dienu Rīgas Tehniskā universitāte organizē ar mērķi izzināt pašreizējo situāciju Latvijas augstākajās izglītības iestādēs būvniecības digitalizācijas atbalstam un veicināšanai, kā arī smelties ārzemju ekspertu pieredzi par būvniecības izglītības digitālo attīstību citās valstīs. Digitālās būvniecības izglītības diena notiks RTU Zinātniskajā bibliotēkā.

 

Konferenci organizē Ekonomikas ministrija un Latvijas Nacionālā standartizācijas institūcija „Latvijas standarts” sadarbībā ar VAS “Valsts nekustamie īpašumi” un Būvniecības Industrijas Digitalizācijas asociāciju (BūvID). Digitālās būvniecības izglītības dienu organizē Rīgas Tehniskā universitāte sadarbībā ar BūvID.

 

Konferences un Digitālās būvniecības izglītības dienas programmas, reģistrācijas anketas dalībai abos pasākumos, kā arī cita ar šiem pasākumiem saistītā informācija publicēta mājaslapā www.bimkonference.lv. Dalība konferencē un Digitālās būvniecības izglītības dienas pasākumos ir bezmaksas. 

Ekonomikas ministrijas

Sabiedrisko attiecību nodaļa

prese@em.gov.lv

67013193