Jaunumi
attēls

Šā gada 22. maijā pirmo reizi Latvijā notiks starptautiska Precīzijas medicīnas konference, kuras ietvaros vietēja un starptautiska mēroga medicīnas un IT nozares vadošie eksperti, akadēmiķi, uzņēmēji un politikas veidotāji dalīsies pieredzē, kā arī diskutēs par precīzijas medicīnas tendencēm un iespējām, ko šis medicīnas virziens cilvēkam var sniegt.

 

Precīzijas medicīna ir inovatīva pieeja slimību ārstēšanai un diagnosticēšanai, ņemot vērā katra indivīda ģenētisko daudzveidību, vidi un dzīvesveidu.

 

Konferencē tiks runāts par lielo datu un analītikas nozīmi cilvēka dzīves kvalitātes uzlabošanā, IKT un tehnoloģiju ietekmi uz veselības aprūpi, universitāšu un pētniecības institūciju lomu biomedicīnas attīstībā, nākamās paaudzes nacionālās veselības sistēmu un ar to saistītajiem ētikas izaicinājumiem.

attēls

Konferencē aicinām piedalīties medicīnas un IT nozaru ekspertus un studentus, politikas veidotājus, zinātniekus, uzņēmējus un citus interesentus. Ieeja konferencē ir bez maksas. Konference notiks angļu valodā.

attēls

Precīzijas medicīnas konference notiks šā gada 22. maijā no pl.9.00 – 15.30 Latvijas Universitātes Zinātņu mājas telpās, Jelgavas ielā 3, Rīgā. Reģistrācija dalībai konferencē ir obligātaKonferences programma un informācija par reģistrēšanos publicēta Ekonomikas ministrijas tīmekļa vietnē un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras tīmekļa vietnē. Arī mediju pārstāvjus dalībai konferencē aicinām reģistrēties iepriekš minētajās saitēs.

 

Precīzijas medicīnas konferenci organizē Ekonomikas ministrija sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru. Konferences aktualitātēm aicinām sekot konferences Facebook lapā.

 

 

Evita Urpena

Ekonomikas ministrijas

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Tālrunis 67013193

E-pasts: Evita.Urpena@em.gov.lvprese@em.gov.lv

Web: www.em.gov.lv

Twitter: @EM_gov_lv

Facebook: http://www.facebook.com/ekonomikasministrija  http://www.facebook.com/atbalstsuznemejiem

Flickr: https://www.flickr.com/photos/ekonomikasministrija

Youtube: http://www.youtube.com/ekonomikasministrija