Jaunumi

Ekonomikas ministrs aicina Konkurences padomi izvērtēt, vai darījumi, kas ir īstenoti saistībā ar Rīgas pašvaldības publiskās-privātās partnerības konkursu, ir atbilstoši Konkurences likuma normām un nepieciešamības gadījumā īstenot savas pilnvaras attiecībā uz šādu darījumu izskatīšanu.

 

Pastāv aizdomas, ka šāda, 20 gadu darījuma rezultātā varētu ciest brīvā konkurence atkritumu apsaimniekošanā, jo pašvaldības aizvien vairāk dibina savas kapitālsabiedrības, kurām uztic šādus pakalpojumus. Tādā vaidā privātajiem uzņēmējiem samazinās darba lauks, un ir bažas, ka Rīgas iedzīvotājiem šāda darījuma rezultātā varētu rasties cenu pieaugums un pakalpojuma kvalitātes kritums,” pauž ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro.

 

Kā zināms, 2018.gada jūlija beigās "Getliņi EKO" izsludināja konkursu, lai atrastu privāto partneri Rīgas pilsētas sadzīves atkritumu apsaimniekošanai publiskai-privātai partnerībai.  Savukārt, piektdien, 2019. gada 10. maijā, tapa zināms, ka atkritumu poligona "Getliņi" apsaimniekotājs SIA "Getliņi EKO" ir noslēdzis 686,3 miljonu eiro vērtā Rīgas pilsētas sadzīves atkritumu apsaimniekošanas publiskās-privātās partnerības procedūru un par konkursa uzvarētāju atzinis "CREB Rīga". "CREB Rīga" apvienojušies divi sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu sniedzēji SIA "Clean R" un SIA "Eco Baltia vide". SIA "Getliņi EKO" informējis, ka projekta ietvaros plānota atkritumu dalītās vākšanas infrastruktūras izveide, kas ietver sadzīves atkritumu savākšanu, transportēšanu un sagatavošanu pārstrādei.

 

 

Beata Jonite

Ekonomikas ministra padomniece

Sabiedrisko attiecību jautājumos

beata.jonite@em.gov.lv

T.: 28351588