Jaunumi

Šā gada 4.septembrī ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs apmeklēs Rojas, Mērsraga un Engures ostas. Vizītes ietvaros ministrs tiksies ar katras ostas vadību un pašvaldību pārstāvjiem, lai iepazītos ar ostu ekonomisko aktivitāti un pārrunātu attīstības plānus. Ministram plānota tikšanās arī ar uzņēmumiem, kuri savu saimniecisko darbību attīsta ostu teritorijā.

 

Mazās ostas šobrīd ieņem stabilu vietu Latvijas ekonomikā un ir izveidojušās par reģionālās ekonomiskās aktivitātes centriem. Galvenie darbības virzieni ir gan kokmateriālu eksports, gan zvejniecība, gan jahtu uzņemšana. Mazo ostu darbībā un uzņēmumos, kas saistīti ar ostas pakalpojumiem, tiek nodarbināti vietējie iedzīvotāji. Ostās tiek izstrādāti arī jauni investīciju projekti, kas ļauj attīstīt uzņēmējdarbību un veicināt konkurenci.

 

Pēdējo gadu laikā ar vien vairāk mazo ostu apkalpo jahtas, piedāvājot remonta, ziemošanas un citus pakalpojumus kuģotājiem no Skandināvijas, Austrumiem un pat Rietumeiropas, tādejādi arī popularizējot Latviju kā tūrisma objektu.

 

 

Vineta Vilistere – Lāce

Ekonomikas ministra padomniece

Sabiedrisko attiecību jautājumos

Mobilais tālrunis: 26399995

E-pasts: Vineta.Vilistere-Lace@em.gov.lv