Jaunumi

Piektdien, 3. jūlijā, ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs darba vizītē dodas uz Rēzekni. Vizītes mērķis ir apzināt situāciju, kā uzņēmējdarbību Rēzeknē un tās novadā ir ietekmējusi Covid-19 vīrusa izraisītā pandēmija.

 

Vizītes ietvaros ministrs tiksies ar Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāju Aleksandru Bartaševiču, pašvaldības pārstāvjiem, Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas (RSEZ) vadību, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Rēzeknes Biznesa inkubatora pārstāvjiem, lai iepazītos ar pilsētas ekonomisko aktivitāti, plānotajām investīcijām un uzņēmējdarbības vides aktuālajiem jautājumiem.

 

Ekonomikas ministrs apmeklēs RSEZ, kur tiksies ar pilsētas uzņēmumiem, kuri pārstāv metālapstrādes, kokapstrādes, IT, transporta un loģistikas, pārtikas ražošanas, tekstilizstrādājumu, viesmīlības,  nekustamā īpašuma, izklaides un citas nozares. Tikšanās laikā tiks pārrunāti uzņēmējiem aktuālie jautājumi, darba spēka pieejamība, kā arī - vai un kāds atbalsts būtu nepieciešams, lai pārvarētu Covid-19 radītās sekas.

 

Uzņēmumu attīstības jautājumus ministrs klātienē pārrunās, apmeklējot metālapstrādes uzņēmumu “LEAX Rēzekne”, koka izstrādājumu ražošanas uzņēmumu “VTI Avoti” un gaļas pārstrādes un konservēšanas uzņēmumu “Rēzeknes gaļas kombināts”. Savukārt, lai iepazītos ar jauno speciālistu sagatavošanu darba tirgum, ministrs viesosies Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas (RTA) Inženieru fakultātē. RTA sagatavotie speciālisti ir ļoti pieprasīti darba tirgū, un tieši Rēzeknes vadošie uzņēmēji ir tie, kuri uzsāk sadarbību ar topošajiem speciālistiem vēl studiju laikā.

 

Kopā ar Rēzeknes pilsētas domes vadību Jānis Vitenbergs apmeklēs arī topošo “Olimpiskā centra Rēzekne” daudzfunkcionālo  sporta ēku. Būvniecības darbi tajā tika uzsākti pirms trim gadiem, un pilsētas vērienīgā sporta infrastruktūras objekta atklāšana plānota jau šī gada augustā.

 

Vizītes noslēgumā ekonomikas ministrs apmeklēs Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centru “Zeimuļs”, kur tiksies ar Rēzeknes tūrisma nozares uzņēmējiem, lai diskutētu par tūrisma nozares attīstību, kā arī valsts atbalstu Covid-19 seku pārvarēšanai.

 

Vineta Vilistere – Lāce

Ekonomikas ministra padomniece

Sabiedrisko attiecību jautājumos

Mobilais tālrunis: 26399995

E-pasts: Vineta.Vilistere-Lace@em.gov.lv