Jaunumi

Ir noslēdzies iniciatīvas “Konsultē vispirms” principa ieviešanā iesaistīto uzraugošo iestāžu novērtējums un 2019. gada 29. martā notiks svinīgais apbalvošanas pasākums, kurā tiks godinātas uzņēmējiem atsaucīgākās uzraugošās iestādes.

 

Atbilstoši izstrādātajai metodoloģijai „Konsultē vispirms” principa ieviešana tika vērtēta 22 uzraugošajās iestādēs trīs līmeņos, aptaujājot iestāžu klientus, darbiniekus un lūdzot iestādēm veikt arī pašnovērtējumu. Šādus novērtējumus paredzēts veikt ik gadu, lai izvērtētu „Konsultē vispirms” ieviešanas progresu un identificētu jomas, kuras iestādēm vēl nepieciešams pilnveidot.

 

Plānots, ka balvas atsaucīgākajām iniciatīvas „Konsultē vispirms” iestādēm pasniegs Ministru prezidents Krišjānis Kariņš un ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro.

 

Plašsaziņas līdzekļu ievērībai!

 

Iniciatīvas „Konsultē vispirms” svinīgajā apbalvošanas pasākumā aicinām piedalīties arī plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus. Dalībai pasākumā aicinām pieteikties Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļā zvanot pa tālruni 67013193 vai rakstot uz e-pastu: prese@em.gov.lv. Pasākums notiks š.g. 29. martā plkst. 11.00, Koka Rīgā, Krāsotāju ielā 12.

 

Informējam, ka pasākums būs publisks, un tajā tiks veikta fotografēšana un videofilmēšana. Fotogrāfijas un videomateriāli tiks izmantoti pasākuma publicitātei, popularizēšanai un sabiedrības informēšanai par to.

 

Kā zināms, 2017. gadā valsts iestādes parakstīja memorandu, vienojoties, ka ieviesīs “Konsultē vispirms” principu, apliecinot apņēmību mainīt pieeju, kādā uzraugošās iestādes sadarbojas ar uzņēmējiem. Iniciatīvas mērķis ir uzlabot sadarbību starp uzņēmējiem un uzraudzības iestādēm, lai veicinātu valstī spēkā esošo prasību izpildi un saprotamus “spēles noteikumus”, kopā radot izcilu uzņēmējdarbības vidi Latvijā. Vairāk informācijas par “Konsultē vispirms” iniciatīvu var iegūt Ekonomikas ministrijas tīmekļa vietnē.

 

 

Elita Rubesa - Voravko

Ekonomikas ministrijas

Sabiedrisko attiecību nodaļa

Tālrunis: 67013196

E-pasts: prese@em.gov.lv

Web: www.em.gov.lv

Twitter: @EM_gov_lv

Youtube: http://www.youtube.com/ekonomikasministrija

Facebook: https://www.facebook.com/ekonomikasministrijawww.facebook.com/atbalstsuznemejiem

Flickr: https://www.flickr.com/photos/ekonomikasministrija