Jaunumi

Šā gada 20.-21. februārī politiskajā misijā Latvijā viesosies Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) augsta līmeņa pārstāvji un eksperti, lai ar Latvijas  valdības ministriem un ierēdņiem pārrunātu sagatavoto 2019. gada Ekonomikas pārskata par Latviju projektu, ko OECD atbilstoši vispārējai praksei publicē reizi divos gados.

 

OECD vizītes laikā  tiks pārrunāts plašs jautājumu loks par makroekonomiskās vides, fiskālās un nodokļu politikas, ēnu ekonomikas apkarošanas, finanšu tirgus attīstības, uzņēmējdarbības vides, inovācijas sistēmas, darba tirgus, veselības aprūpes, izglītības un prasmju, kā arī tieslietu sistēmas darbības efektivitātes uzlabošanu. 

 

Līdzīgi kā iepriekšējos OECD Ekonomikas pārskatos par Latviju arī 2019. gada Ekonomikas pārskatā tiks atspoguļots OECD skatījums uz Latvijas pašreizējo ekonomisko situāciju, galvenajiem sagaidāmajiem  izaicinājumiem un  strukturālo reformu īstenošanas procesu. Cita starpā pārskatā OECD sniegs rekomendācijas, lai palīdzētu Latvijas valdībai un politikas veidotājiem nodrošināt ilgtspējīgu tautsaimniecības attīstību.

 

2019. gada OECD Ekonomikas pārskata galvenais fokuss būs uz Latvijas tautsaimniecības produktivitāti, kas ir viena no Latvijas valdības apstiprinātajām prioritātēm dalībai OECD un straujākas Latvijas tautsaimniecības izaugsmes un iedzīvotāju labklājības pieauguma nodrošināšanai.

 

Latvijai ir svarīgi nodrošināt ciešu dialogu ar OECD par Latvijas tautsaimniecībai aktuālākajiem jautājumiem un problēmām augstākas produktivitātes veicināšanā. Latvijai ir būtisks OECD redzējums un sniegtie ieteikumi, lai nodrošinātu, ka mūsu valsts ekonomiskā politika un strukturālo reformu īstenošanas process kopumā būtu atbilstošs augstajiem OECD standartiem.

 

Plānots, ka šā gada 29. maijā Rīgā OECD Ģenerālsekretāra Anhela Gurija (Angel Gurria) vadībā Latvijas valdība un sabiedrība tiks iepazīstināta ar 2019. gada OECD Ekonomikas pārskatu par Latviju.

 

 

Evita Urpena

Ekonomikas ministrijas

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Tālr: 67013193

E-pasts: Evita.Urpena@em.gov.lvprese@em.gov.lv

Web: www.em.gov.lv

Twitter: @EM_gov_lv 

Facebook: http://www.facebook.com/atbalstsuznemejiem; http://www.facebook.com/ekonomikasministrija

Flickr: https://www.flickr.com/photos/ekonomikasministrija

Youtube: http://www.youtube.com/ekonomikasministrija