Jaunumi

Ekonomikas ministrija sadarbībā ar Attīstības finanšu institūciju Altum un Būvniecības valsts kontroles biroju š.g. 27. februārī Jelgavā un Bauskā organizēs 4 seminārus par ES fondu atbalsta saņemšanu daudzīvokļu ēku atjaunošanai, aktualitātēm būvniecības normatīvajā regulējumā  un kvalitatīva būvniecības procesa nodrošināšanu.

 

Ekonomikas ministrijas mērķis ir pirms šā gada būvniecības sezonas sākšanās informēt būvniecības procesa dalībniekus par aktualitātēm normatīvajā regulējumā, lai jaunuzceltās un atjaunotās ēkas būtu kvalitatīvas un to īpašniekiem kalpotu pēc iespējas ilgāk. Tāpat informēsim par ēku atjaunošanas projektu īstenošanas posmiem, kā arī pieejamo ES fondu atbalstu energoefektivitātes pasākumu īstenošanai daudzdzīvokļu ēkās. 

 

Daudzdzīvokļu ēku dzīvokļu īpašniekus un namu pārvaldniekus Jelgavā un Bauskā aicinām uz semināriem "Daudzdzīvokļu māju renovācija. Kvalitatīva būvniecība un #ESfondi piesaiste”.

 

Semināros Attīstības finanšu institūcijas Altum kolēģi informēs par daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes programmas nosacījumiem, pieredzi un ieteiks, kā kvalitatīvi un sekmīgi īstenot ēku atjaunošanas projektus. Savukārt Patērētāju tiesību aizsardzības centra pārstāvji semināra laikā sniegs padomus atbilstošu būvmateriālu izvēlei, bet Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta kolēģi atgādinās par Ugunsdrošības noteikumu ievērošanu daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkās.

 

Semināri notiks š.g. 27. februārī plkst. 11.00 Jelgavā (dienas kārtība šeit), plkst. 17.30 Bauskā (dienas kārtība šeit).

 

Latvijas būvvalžu pārstāvjus aicinām uz semināriem "Izmaiņas būvniecības regulējumā un vides pieejamība”.

 

Šajos pasākumos Ekonomikas ministrijas pārstāvji informēs par pēdējā laikā veiktajām izmaiņām būvniecības normatīvajā regulējumā un vides pieejamības prasībām, savukārt Būvniecības valsts kontroles biroja eksperti informēs par būvniecības ieceru un būvprojektu izskatīšanu un e-saskaņošanu Būvniecības informācijas sistēmā. Tāpat Patērētāju tiesību aizsardzības centra pārstāvji informēs par prioritārajiem uzraudzības pasākumiem 2019. gadā, un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta kolēģi informēs par atkāpju no būvnormatīvu ugunsdrošības prasībām saskaņošanas procesu.

 

Semināri notiks š.g. 27. februārī plkst. 11.00 Jelgavā (dienas kārtība šeit).

 

Savukārt Latvijas būvkomersantus aicinām uz semināriem “Biežāk uzdotie jautājumi ēku būvniecības un atjaunošanas procesā”.

 

Semināros Būvniecības valsts kontroles birojs informēs par ēku būvniecības atļauju saņemšanu, ēku energosertifikātiem un to nozīmi ēku būvniecības un atjaunošanas procesā, kā arī par  būvdarbu veikšanu, kvalitātes kontroli un ēkas pieņemšanu ekspluatācijā.

 

Semināri notiks š.g. 27. februārī plkst. 11.00 Jelgavā (dienas kārtība šeit).

 

Kā informēts iepriekš, Ekonomikas ministrija sadarbībā ar Attīstības finanšu institūciju Altum un Būvniecības valsts kontroles biroju šā gada februārī un martā kopumā organizē 35 seminārus 21 Latvijas pilsētā par ES fondu atbalsta saņemšanu daudzīvokļu ēku atjaunošanai, aktualitātēm būvniecības normatīvajā regulējumā  un kvalitatīva būvniecības procesa nodrošināšanu.

 

Detalizēta informācija par visu semināru norises vietām, dienas kārtībām un reģistrēšanos dalībai tajos pieejama Ekonomikas ministrijas timekļa vietnē. Papildu informāciju var saņemt Ekonomikas ministrijā (dzivosiltak@em.gov.lv, 67 013 240). Atgādinām, ka jaunumiem par ēku energoefektivitāti aicinām sekot līdzi arī twitter.com/siltinam un facebook.com/dzivosiltak.

 

 

 

Evita Urpena

Ekonomikas ministrijas

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Tālrunis 67013193

E-pasts: evita.urpena@em.gov.lvprese@em.gov.lv

Web: www.em.gov.lv; www.energoefektivakaeka.lv

Twitter: @EM_gov_lv; @siltinam

Youtube: http://www.youtube.com/dzivosiltak

Facebook: http://www.facebook.com/siltinam