Jaunumi

Attīstības finanšu institūcija ALTUM svinīgā ceremonijā 31.janvārī saņēma biržas Nasdaq izcilības balvu "Nasdaq Baltic Awards 2019" nominācijā “Gada notikums biržā” Latvijā.

 

Balva “Gada notikums biržā” tiek pasniegta notikumam, kas katrā no Baltijas valstīm sniedzis vislielāko ieguldījumu kapitāla tirgus attīstībā.

attēls

Nasdaq Riga valdes priekšsēdētāja Daiga Auziņa - Melalksne, paziņojot nominācijas uzvarētāju, akcentēja ALTUM sekmīgo debiju biržā emitējot obligācijas, pēc kurām pieprasījums 6,5 reizes pārsniedza piedāvājumu. Tāpat  Nasdaq Riga vadītāja uzsvēra ALTUM nozīmīgo lomu Latvijas ekonomikā un starptautiskās reitingu aģentūras piešķirto augsto Baa1 reitingu, kas ir viens no augstākajiem reitingiem starp Baltijas emitentiem.

 

ALTUM tika nominēta arī balvai par labākajām investoru attiecībām starp jaunajiem Parāda vērtspapīru emitentiem, kur iekļuva TOP3 kopā ar “Lietuvos Energija” UAB un AS “Inbank” no Igaunijas.

 

Reinis Bērziņš, ALTUM valdes priekšsēdētājs:

“Esam lepni iemiesot jaunu valsts kapitālsabiedrību darbības modeli – būt ilgtspējīgiem un pašpietiekamiem finansējuma piesaistē, strādāt ievērojot  labākos korporatīvās pārvaldības principus, vienlaikus piedaloties un sekmējot Latvijas finanšu tirgus attīstību.  Pirms tam tiks izdarīts nopietns mājas darbs, kas ļāva mums saņemt starptautiskā kredītreitingu kompānijas Moody’s ilgtermiņa kredītreitingu Baa1, kas ierindoja ALTUM starp obligāciju emitentiem ar visaugstāko piešķirto kredītu reitingu Baltijas valstīs.  Paldies Altum komandai, mūsu akcionāriem, kas uzticējās, kad izvirzījām šo ambiciozo mērķi.  Tāpat paldies biržai par izrādīto augsto novērtējumu!”

 

"Nasdaq Baltic Awards" balva ir iedibināta ar mērķi izcelt biržas uzņēmumus ar labāko investoru attiecību kvalitāti un akciju cenas pieaugumu biržā, kā arī godināt labāko biržas biedru veikumu.  un citus būtiskus gada notikumus, kas ietekmējuši Baltijas kapitāla tirgus attīstību. Pirmo reizi tika atzīmēti arī spilgtākie notikumi kapitāla tirgū Baltijā un citu tirgus dalībnieku devums Baltijas kapitāla tirgus ilgtspējīgā attīstībā. Baltijas biržu uzņēmumu un biedru vērtēšanu veic vietējie un starptautiskie uzņēmumu pārvaldības un investoru attiecību eksperti.

 

Nasdaq Baltijā kotētie uzņēmumi tika izvērtēti, ņemot vērā to tirdzniecības aktivitāti un akciju cenas pieaugumu, izcilību korporatīvajā pārvaldībā un caurskatāmībā, kā arī ņemot vērā to, kā uzņēmumus vērtē tirgus dalībnieki un investori.

 

Informācija par "Nasdaq Baltic Awards": https://nba.nasdaqbaltic.com/en