Jaunumi

No 10.-11. janvārim norisināsies Japānas Okinavas prefektūras vicegubernatora Moritakes Tomikavas (Moritake Tomikawa) un Okinavas IT Inovāciju un stratēģiskā centra pārstāvju vizīte Latvijā.

Vizītes ietvaros delegācijas pārstāvji tiksies ar Rīgas pilsētas izpilddirektoru Juri Radzeviču, lai dalītos ar pieredzi kā Rīgas dome un Okinavas prefektūra, veicinot pilsētu tūrismu, ievieš un izmanto Smart City pakalpojumu iespējas.

attēlsattēls

Lai nostiprinātu Latvijas un Okinavas savstarpējo sadarbību inovāciju jomā 10.janvārī Ekonomikas ministrijā norisināsies Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra Ērika Eglīša un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktora Andra Ozola tikšanās ar Okinavas prefektūras vicegubernatoru Moritaki Tomikavu un Okinavas IT inovāciju un stratēģiskā centra pārstāvjiem, kuras laikā starp LIAA un Okinavas IT Inovāciju un stratēģisko centru tiks parakstīts sadraudzības memorands.
 

attēls

Jaunā IT Inovāciju stratēģiskā centra uzdevums ir veicināt inovācijas tradicionālajās jomās ar IT risinājumu palīdzību, sniegt atbalstu vietējiem IT jaunuzņēmumiem, kā arī attīstīt starptautisko sadarbību. Centru pārstāv Japānas IT lieluzņēmumi tādi kā SoftbankDocomoNTTHitachi, kā arī citi Okinavas vietējie IT uzņēmumi, bankas un izglītības iestādes.

Vizītes ietvaros delegācijas pārstāvjiem paredzēta tikšanās gan ar Latvijas Startup asociācijas vadību, gan Latvijas Blockchain asociāciju.

Vizītes noslēgumā delegācijas pārstāvji apmeklēs Latvijas uzņēmumu SIA “X-Inotech”.

attēls

Papildu informācija:

LIAA Sabiedrisko attiecību nodaļa

Tālrunis: +371 67039472

E-pasts: prese@liaa.gov.lv