Jaunumi

Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) un Ekonomikas ministrija parakstījusi līgumu par Latvijas pārstāvības organizēšanu Expo 2020 Dubaijā.

attēls

Preses konferencē, kas notika 14.novembrī LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš un Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Ēriks Eglītis parakstīja līgumu par Expo 2020 organizēšanu. “Uzticēt LTRK organizēt Expo 2020 Dubaijā mūsuprāt ir gudrs valdības lēmums, jo, izmantojot šādu sadarbības modeli, projekta realizācijā tiks izmantots ne tikai valsts piešķirtais finansējums, bet piesaistīti arī papildu līdzekļi. Ņemot vērā to, ka esam bezpeļņas nevalstiskā organizācija, tad mums nav intereses gūt papildu labumus no Expo 2020 Dubaijā organizēšanas, kā vien tas, lai katrs ieguldītais eiro ar uzviju atnāk atpakaļ gan Latvijas uzņēmējiem, gan valsts ekonomikai,” saka LTRK valdes priekšsēdētājs J.Endziņš.

attēls

Expo 2020 Dubaijas devīze ir: Savienojot prātus, radīt nākotni (Connecting minds, creating future). Izstādes apakštēmas ir: Ilgtspēja, Iespēja un Mobilitāte. Expo 2020 projekta vadītājs Ansis Egle informēja klātesošos par turpmāk darāmajiem darbiem, kad tuvāko nedēļu laikā tiks izsludināts metu konkurss, kur aicināti piedalīties radošo industriju pārstāvji, apvienojoties komandās, tostarp iekļaujot tajās kā arhitektus, tā mārketinga, finanšu un citus speciālistus, domājot par iespējami gatavāku un realizējamāku projektu piedāvāšanu žūrijai. Tajā iekļauti divi arhitekti, sociālantropologs, grafiskais dizaineris un radošo aģentūru pārstāve. “Mēs vēlamies, lai Latvijas paviljona apmeklējums ikvienam būtu kā radošs un interesants piedzīvojums, parādot valsti kā daudzpusīgu un modernu vietu, kur attīstīt biznesu, kā arī ar kuru veidot sadarbību,” pauda A.Egle.

 

LTRK līdz šim organizējis Latvijas dalību vairākās Expo izstādēs – 1992.gadā Seviļā (Spānija), 1993.gadā Tedžonā (Dienvidkoreja), 1998.gadā Lisabonā (Portugāle) un 2017.gadā Astanā (Kazahstāna).

 

Expo 2020 Dubaijā solās būt nozīmīgs notikums pasaulē. Līdz šim dalību apstiprinājušas jau vairāk nekā 170 valstis. Paši organizatori uzsver, ka šī būs visu laiku labākā Expo izstāde. Jau pašreiz Expo 2020 Dubaijas organizatori rīkojas jaunos, līdz šim neredzētos izstādes organizēšanas veidos, piemēram, izveidojot īpašu inovāciju fondu 100 miljonu eiro apjomā, lai atbalstītu dažādus jaunuzņēmumus. Finansējumu saņēmis arī viens Latvijas uzņēmums.

 

Turpmāk visa informācija un aktualitātes par Expo 2020 gatavošanās procesu būs atrodama šeit: http://chamber.lv/lv/content/2525. Jebkuru jautājumu gadījumā aicinām medijus sazināties ar sabiedrisko attiecību konsultanti Rūtu Grikmani, zvanot pa telefonu 29630923 vai arī rakstot e-pastu Ruta.Grikmane@chamber.lv.

 

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) ir politiski neitrāla uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies visu Latvijas reģionu un tautsaimniecības nozaru mikro, mazie, vidējie un lielie uzņēmumi. Pēc biedru skaita LTRK ir lielākā uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies vairāk nekā 2400 individuāli biedri un vairāk nekā 60 uzņēmēju biedrības. LTRK individuālo biedru – uzņēmumu – apgrozījums 2016.gadā pārsniedza 13,6 miljardus eiro.

 

LTRK pārstāv savu biedru - uzņēmēju intereses valsts un pašvaldību institūcijās, cīnoties par labāku biznesa vidi, kā sniedz praktisku atbalstu saviem biedriem, palīdzot celt uzņēmumu konkurētspēju, kā arī atrast jaunus sadarbības partnerus Latvijā un ārvalstīs.

 

LTRK ir pilntiesīga starptautiskā tirdzniecības un rūpniecības kameru tīklojuma - vairākus gadu simtus darbības pieredzi uzkrājušo un daudzu miljonu visas pasaules uzņēmēju apvienojošo Eiropas Tirdzniecības un rūpniecības kameru asociācijas (EUROCHAMBRES) un Starptautiskās Tirdzniecības palātas (ICC) - biedre.

 

Biedrība ir viena no vecākajām Latvijas nevaldības organizācijām – LTRK ir uzņēmēju balss un atbalsts jau 80.gadu!

 

 

Papildu informācijai:

Rūta Grikmane

Sabiedrisko attiecību konsultante

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera

Kr. Valdemāra iela 35, Rīga, LV-1010, LatvijaT. + 371 67830825

M. + 371 29630923

F. + 371 67820092

pr@chamber.lv

www.chamber.lv