Jaunumi

Šodien, 7. novembrī, Latvijas Universitāte sadarbībā ar Ekonomikas ministriju, Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā, Ziemeļu Investīciju banku organizē semināru “Produktivitāte un konkurētspēja Baltijas un Ziemeļvalstīs”.

 

Pamatojoties uz Ekonomikas ministrijas, Latvijas Universitātes un Latvijas Produktivitātes, Efektivitātes, Attīstības un Konkurētspējas Foruma (LV PEAK) šā gada 30. augustā parakstīto deklarāciju par sadarbību produktivitātes un konkurētspējas analīzes jomā, semināra iniciators ir LV PEAK.

 

Semināra mērķis ir turpināt diskusiju Latvijā par produktivitātes un konkurētspējas jautājumiem, kā arī sekmēt starptautisko sadarbību šajos jautājumos ar Baltijas un Ziemeļvalstīm.

 

“Labklājības līmeni ir iespējams paaugstināt tikai būtiski ceļot tautsaimniecības konkurētspēju un produktivitāti. Lai rastu efektīvākos risinājumus, kā paaugstināt mūsu konkurētspēju pasaulē, svarīga ir viedokļu apmaiņu, tai skaitā citu valstu pieredzes apzināšana, par produktivitātes attīstību un iespējamiem nākotnes izaicinājumiem, kā arī diskusijas par politikas iniciatīvām, kas veicinātu produktivitātes pieaugumu nākotnē,” uzsver Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens.

 

Semināru atklās Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja v.i. Andris Kužnieks, Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens un Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietniece Solveiga Silkalna. Ar prezentācijām par produktivitāti uzstāsies Dāvids Skillings (David Skilling) – Landfall Strategy Group dibinātājs, Igors Kasjanovs – Ziemeļu Investīciju bankas (Nordic Investment Bank) vecākais ekonomists, Kārlis Johans Dalgards (Carl-Johan Dalgaard– Dānijas Ekonomikas Padomes priekšsēdētājs, Gundars Bērziņš – LV PEAK priekšsēdētājs, Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes dekāns, Darius Abazorius – Lietuvas Ekonomikas ministrijas padomnieks. Prezentācijas par starptautisko sadarbību produktivitātes jomā sniegs Mārtiņš Zemītis – Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā ekonomists, Ēriks Eglītis – Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs, Hans Brask – Dānijas vēstnieks Latvijā un Anders Hedberg – Ziemeļvalstu Ministru padomes (Nordic Council of Ministers) vecākais padomnieks.

 

Semināra noslēgumā paredzēta apaļā galda diskusija “Produktivitāte Baltijas un Ziemeļvalstīs - kā uzlabot pārrobežu partnerību?”

 

Seminārā aicināti piedalīties ministriju augsta līmeņa pārstāvji, uzņēmēju organizāciju pārstāvji, ekonomisti, zinātnieki un citi interesenti.

 

 

Evita Urpena

Ekonomikas ministrijas

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Tālr: 67013193

E-pasts: Evita.Urpena@em.gov.lvprese@em.gov.lv

Web: www.em.gov.lv

Seko mums Twitter: @EM_gov_lv

Youtube: http://www.youtube.com/ekonomikasministrija

Facebook: http://www.facebook.com/atbalstsuznemejiem