Jaunumi

No 18. līdz 19. oktobrim Rīgā, Dizaina fabrikā notiks starptautiskais radošo industriju forums 'New Realities. Creative Industries Forum', pulcējot Baltijas jūras reģiona vadošos radošo industriju ekspertus un spēcīgākos uzņēmumus. Foruma laikā sesto gadu pēc kārtas noskaidros arī jauno uzņēmēju konkursa 'Creative Business Cup' Latvijas un pirmo reizi arī Baltijas jūras reģiona uzvarētājus. Tāpat notiks radošās darbības nedēļas 'radi!2018' noslēguma diskusija ar nosaukumu 'Radi-dari'.

 

New Realities. Creative Industries Forum' uzstāsies vairāk nekā astoņu Baltijas jūras reģiona radošo industriju eksperti, lai iezīmētu nozares nākotnes perspektīvas un dalītos pieredzes stāstos. Foruma laikā notiks diskusijas, ideju apmaiņa, meistarklases un tīklošanās pasākumi.

 

Pasākuma centrālais notikums būs starptautiskais jauno uzņēmēju konkursa 'Creative Business Cup' Latvijas un Baltijas jūras reģiona fināls. Par iespēju doties uz konkursa finālu Dānijā cīnīsies pieci Latvijas jaunuzņēmumi - 'CastPrint', 'CheeksUp', 'Safe & Stable', 'Gamechanger Audio' un 'BlindArt'. 'Creative Business Cup' uzvarētāji iegūs iespēju šī gada novembrī doties uz Kopenhāgenu, lai 'Global Entrepreneurship Week' nedēļas ietvaros starp 70 citu valstu pārstāvjiem pretendētu uz galveno balvu 15 000 eiro apmērā. 'Creative Business Cup' Baltijas jūras reģiona balvu piešķir 'Northern Dimension Partnership on Culture' (NDPC).

 

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Radošo industriju inkubatora vadītāja Liene Pērkone uzsver: "Mūsu mērķis ir izveidot Baltijā vadošo platformu jaunajiem uzņēmējiem, kur gūt praktisku pieredzi, zināšanas un attīstīt savas biznesa idejas nākamajā līmenī. Latvijas radošo industriju uzņēmējiem noteikti būs iespēja forumā pierādīt savu varēšanu un konkurētspēju starptautiskā mērogā."

 

'New Realities. Creative Industries Forum' programmā iekļauta arī Radošās darbības nedēļas 'radi!2018' noslēguma diskusija ar nosaukumu 'Radi - dari'. Tās mērķis ir lauzt esošos stereotipus un mītus par kļūdām, riska uzņemšanos un to potenciālajām sekām. 'radi!2018' noslēgumā ar iedvesmojošu stāstījumu par neražas vakaru dibināšanu, to mērķi un spilgtākajiem pieredzes stāstiem uzstāsies Edgars Bāliņš, savukārt par 'Sarunu festivāls LAMPA' rašanos, lielākajām neveiksmēm un to pārvarēšanu dalīsies viena no festivāla dibinātājām Egita Prāma. Pasākuma izskaņā notiks Sandras Kropas moderēta debate ar 'Anatomy Next;  vadītāju Sandi Kondratu, dzejnieku Sergeju Timofejevu un goda nosaukuma 'Latvijas lepnums 2018' un spēles 'Dusmu kontrole' radītāju Līgu Bērziņu.

 

Papildu informācija par pasākumu:

Facebook: https://www.facebook.com/events/336331527116925/

Vairāk par pasākumu: http://www.labsoflatvia.com/lv/zinas/radosako-biznesa-ideju-sogad-noskaidros-baltijas-juras-regiona-foruma-riga

Reģistrēšanās ŠEIT

 

Kristaps Antonišķis

“New Realities. Creative Industries Forum” komunikācijas koordinators 

M. 29419592