Jaunumi

2018. gada 19. septembrī Horvātijas pilsētā Dubrovnikā tika parakstīts Latvijas un Centrālās un Austrumu Eiropas valstu un Ķīnas (CEEC) kopīgs paziņojums par sadarbības turpināšanu 16+1 formātā tūrisma jomā. Ar šī kopīgā paziņojuma parakstīšanu Latvija apliecināja gatavību 2019.gada oktobrī organizēt piekto CEEC 16+1 Tūrisma forumu Rīgā.

 

“Ķīna ir Latvijai stratēģiski nozīmīgs tūrisma tirgus un ir būtiski, ka mēs, sadarbojoties ar reģiona kaimiņvalstīm, pozicionējam sevi kā vienotu tūrisma galamērķi Ķīnas tūristiem. Tajā pašā laikā, šāda nozīmīga un augsta līmeņa pasākuma organizēšana Rīgā dos Latvijai papildus publicitāti un atpazīstamību Ķīnas tūrisma uzņēmēju un investoru vidū,” pasākumā pauda Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Raimonds Aleksejenko.

 

CEEC 16+1 Tūrisma forums ir ikgadējs augsta līmeņa pasākums, kurā piedalās Ķīnas un 16 Centrālās un Austrumu Eiropas valstu līderi tūrisma jomā, lai veicinātu savstarpēju sadarbību un tūristu plūsmas paplašināšanu starp Ķīnu un Centrālās un Austrumu Eiropas valstīm, tai skaitā Latviju.

 

Sadarbība Ķīnas un Centrālās un Austrumeiropas valstu sadarbības formāta ietvaros Latvijai paver plašākas iespējas ekonomiskā dialoga uzturēšanai. 

 

16+1 ir Ķīnas iniciatīva, ar mērķi aktivizēt sadarbību ar 11 Eiropas Savienības dalībvalstīm un 5 Balkānu valstīm (Albānija, Bosnija-Hercegovina, Bulgārija, Čehija, Horvātija, Igaunija, Latvija, Lietuva, bijusī Dienvidslāvijas Republika Maķedonija, Melnkalne, Polija, Rumānija, Serbija, Slovākija, Slovēnija, Ungārija) investīciju, transporta, finanšu, zinātnes, izglītības un kultūras jomās.

 

Foto

 

Ekonomikas ministrijas

Sabiedrisko attiecību nodaļa

prese@em.gov.lv