Jaunumi

Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens pirmdien, 2018. gada 11. jūnijā, Luksemburgā piedalīsies Eiropas Savienības Transporta, telekomunikāciju un enerģētikas ministru padomes sanāksmē.

 

Ministru padomes sēdē plānots panākt politisku vienošanos par Eiropas Savienības Energoregulatoru sadarbības aģentūras (ACER) regulas grozījumiem, aktualizējot ACER pienākumus vairumtirdzniecības tirgus uzraudzībā un pārrobežu jautājumos.

 

Līdztekus tam plānota ministru diskusija par “Tīras enerģijas pakotnes” priekšlikumu virzību, kas ietver Atjaunojamo energoresursu direktīvas pārskatu, Energoefektivitātes direktīvas pārskatu un Enerģētikas savienības pārvaldības regulas projektu.

 

Trīs minētie Eiropas Savienības tiesību aktu priekšlikumi ir būtiski no ilgtermiņa enerģētikas politikas plānošanas viedokļa. Paredzēts, ka ar minēto tiesību aktu pieņemšanu tiks noteikti Eiropas Savienības atjaunojamās enerģijas un energoefektivitātes mērķi 2030. gadam, kā arī nosacījumi dalībvalstu līdzdalībai šo mērķu sasniegšanā. Savukārt ar Pārvaldības regulas projektu paredzēts izveidot Enerģētikas savienības pārvaldības mehānismu, kas tiek radīts, lai sasniegtu Eiropas Savienības ilgtermiņa enerģētikas un klimata mērķus. Paredzēts, ka šī procesa ietvaros dalībvalstīm līdz 2019. gada beigām būs jāiesniedz Eiropas Komisijā apstiprināti nacionālie Enerģētikas un klimata plāni.

 

Plānots, ka ministri sanāksmē pārrunās arī enerģētikas politikas ārējo attiecību jautājumus, kur cita starpā nozīmīgs ir Nordstream2 jautājums.

 

 

Elita Rubesa - Voravko

Ekonomikas ministrijas

Sabiedrisko attiecību nodaļa

Tālrunis 67013193

E-pasts: prese@em.gov.lv

Web: www.em.gov.lv

Twitter: @EM_gov_lv

Youtube: http://www.youtube.com/ekonomikasministrija

Facebook:http://www.facebook.com/atbalstsuznemejiem

Flickr: https://www.flickr.com/photos/ekonomikasministrija