Jaunumi

Šā gada 8. maijā Ekonomikas ministrijā viesojās Azerbaidžānas Ārkārtas situāciju ministrijas Valsts būvniecības drošības kontroles aģentūras amatpersonas - aģentūras vadītājs Jabrayil Khanlarovs un aģentūras pārstāvji  Emin Aliyevs,  Elbrus Aliyevs un  Javid Abdullayevs.

Fotogalerija

 

Tikšanās laikā Azerbaidžānas delegācijas pārstāvji iepazinās ar Latvijas tiesisko regulējumu būvniecības procesa virzības un uzraudzības jomā, kā arī pārrunāja tālākas sadarbības iespējas 2017. gada 17. jūlijā parakstītās Latvijas Ekonomikas ministrijas un Azerbaidžānas Republikas Ārkārtas situāciju ministrijas vienošanās par sadarbību būvniecības drošības valsts uzraudzības jautājumos ietvaros. Sarunas laikā abas puses vienojās pārņemt savā normatīvajā regulējumā otras valsts labākos risinājumus, nodrošinot un tālāk attīstot būvniecības kontroli un pilnveidojot būvniecības nozares normatīvo regulējumu.

 

Azerbaidžānas delegācija iepriekšējā dienā viesojās Būvniecības valsts kontroles birojā, kur abu pušu pārstāvji dalījās pieredzē par būvniecības uzraudzību Latvijā un Azerbaidžānā, iepazinās ar Latvijas pieredzi eirokodu pārņemšanā un runāja par tālākas sadarbības iespējām un iesaistīšanos kopīgos Eiropas Savienības projektos. Tāpat delegācijai jau bijusi tikšanās arī Patērētāju tiesību aizsardzības centrā par būvmateriālu tirgus uzraudzību.

 

Vizītes Latvijā ietvaros Azerbaidžānas delegācija vēl apmeklēs Latvijas Valsts standartizācijas biroju un Latvijas Būvinženieru savienību, lai iepazītos ar valsts un nevalstisko organizāciju sadarbību būvspeciālistu kompetences novērtēšanā un tālākizglītošanā, kā arī apmeklēs Valsts zemes dienestu.

 

 

 

 

Ekonomikas ministrijas

Sabiedrisko attiecību nodaļa

Tālrunis 67013193

E-pasta adrese: prese@em.gov.lv