Jaunumi

“Latvijai kā jaunai OECD dalībvalstij ir vitāli svarīgi izmantot jebkuru iespēju globālā mērogā iepazīstināt ar mūsu mazo un vidējo komersantu ekosistēmu. Tāpat ir svarīgi piedalīties augsta līmeņa diskusijās par Latvijas uzņēmējiem būtiskiem jautājumiem, sniedzot mūsu redzējumu un ieguldījumu par uzņēmējdarbības attīstībai aktuālajiem jautājumiem, vidēja un ilgtermiņa izaicinājumiem un iespējamajiem risinājumiem uzņēmumu atbalsta politikā”, uzsver Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Raimonds Aleksejenko, kurš š.g. 22.-23. februārī Mehiko, Meksikā, piedalās Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) Ministru konferencē par mazo un vidējo komersantu (MVK) ilgstpējīgu izaugsmi.

 

Konferences ietvaros plānotas diskusijas par MVK izaugsmes veicināšanu, piekļuvi finansējumam, iesaistīšanos globālajās vērtību ķēdēs un citiem jautājumiem, lai nodrošinātu MVK produktivitātes stiprināšanu, ilgtspējīgu izaugsmi un pielāgošanos globāla mēroga attīstības tendencēm, piemēram, digitālai ekonomikai, sabiedrības novecošanās, globalizācijai un citām.

 

Konferencē piedalās OECD valsts institūciju, nevalstiskā sektora, kā arī MVK pārstāvošo un atbalstošo organizāciju pārstāvji. Konferences ietvaros plānota OECD Deklarācijas pieņemšana, kas akcentēs MVK ievērojamo nozīmi OECD valstu tautsaimniecību izaugsmē, nodarbinātības un produktivitātes celšanā, kā arī noteiks pamatprincipus OECD valstu valdību īstenotajām MVK atbalsta politikām un iezīmēs virzienus OECD turpmākajam darbam MVK jomas analīzē.

 

Konferences laikā R.Aleksejenko piedalīsies paneļdiskusijā par inovācijas attīstību MVK, iepazīstinot konferences dalībniekus ar situāciju Latvijas MVK segmentā un pieeju inovācijas attīstības atbalstam. 

 

MVK ir viens no Latvijas tautsaimniecības attīstības stūrakmeņiem, kas veido 99% no kopējā Latvijā reģistrēto komersantu skaita, 80% no kopējās nodarbinātības Latvijā un nodrošina 60% no visa Latvijas eksporta.

 

Papildu informācija par konferenci pieejama: http://www.oecd.org/cfe/smes/ministerial/

 

 

Evita Urpena

Ekonomikas ministrijas

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Tālr: 67013193

E-pasts: Evita.Urpena@em.gov.lv; prese@em.gov.lv

Web: www.em.gov.lv

Twitter: @EM_gov_lv

Youtube: http://www.youtube.com/ekonomikasministrija

Facebook: http://www.facebook.com/atbalstsuznemejiem

Flickr: https://www.flickr.com/photos/ekonomikasministrija