Jaunumi

Turpinot iepriekšējā nedēļā iesākto diskusiju par obligātās iepirkuma komponentes (OIK) reformas ieviešanas gaitu, piektdien, 23. februārī, Ekonomikas ministrijā notiks darba sapulce, lai ar iesaistītajām pusēm turpinātu sarunu iespējamiem risinājumiem, kā mazināt OIK izmaksas sezonāla rakstura uzņēmējdarbības veicējiem.

 

Uz sanāksmi aicināti pārstāvji no AS “Sadales tīkli”, AS ”Enerģijas publiskais tirgotājs”, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas, Zemnieku Saeimas, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes, Būvmateriālu ražotāju asociācijas, VAS "Latvijas Valsts ceļi”, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras un Latvijas Darba devēju organizācijas.

 

Mediju ievērībai!

 

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvji pēc sanāksmes pl.15.00 aicināti uz preses brīfingu. Dalībai brīfingā lūdzam pieteikties EM Sabiedrisko attiecību nodaļā (67013193, prese@em.gov.lv)

 

Kā zināms, no šā  gada 1. janvāra mainīts OIK finansēšanas modelis, kas ļauj mazināt ražošanas uzņēmumu OIK maksājumus, būtiski palielinot to konkurētspēju, lai rūpniecības uzņēmumi savu darbību varētu attīstīt Latvijā. Jaunais OIK modelis mazinās izmaksas par patērēto elektroenerģiju arī vairākumam mājsaimniecību.

 

OIK finansēšanas modeļa maiņa ir viens no Ekonomikas ministrijas izstrādātajiem risinājumiem Rūpniecības atbalsta programmā, lai kāpinātu Latvijas rūpniecības nozares starptautisko konkurētspēju un samazinātu uzņēmumu ražošanas izmaksas. Rūpniecības atbalsta programmas stratēģiskais mērķis ir trīs gadu laikā kāpināt rūpniecības nozares apjomu par 30%, un tā ietver vairāku pasākumu kopumu vietējās rūpniecības un ražošanas uzņēmumu konkurētspējas celšanai.

 

 

Evita Urpena

Ekonomikas ministrijas

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Tālr: 67013193

E-pasts: Evita.Urpena@em.gov.lv; prese@em.gov.lv

Web: www.em.gov.lv

Seko mums Twitter: @EM_gov_lv

Youtube: http://www.youtube.com/ekonomikasministrija

Facebook: http://www.facebook.com/atbalstsuznemejiem