Jaunumi

“Pērn uzsāktais darbs pie Latvijas jaunuzņēmumu pārstāvniecības Silīcija ielejā ir noslēdzies un no šā gada februāra jaunuzņēmumiem pieejama stratēģiska un profesionāla pārstāvniecība globālajā startup tīklošanās vietā un investoru piesaistes karstākajā punktā – Silīcija ielejā!

 

Latvijas pārstāvniecība izveidota kopstrādes biroja ēkā WeWork, kas ir globāla koprades platforma inovatīviem, strauji augošiem tehnoloģiju startup uzņēmumiem. Būtiskākais ieguvums Latvijas uzņēmumiem ir WeWork plašā starptautiskā pārstāvniecība – ar 150 lokācijām vairāk kā 50 pasaules pilsētās, kas nozīmē, ka turpmāk Latvijas startup uzņēmēji jebkurā no šīm vietām varēs izmantot gan biroja telpas, gan biznesa tīklošanās un sadarbības iespējas ar citiem jaunuzņēmumiem visā pasaulē,”  šodien notiekošajā Starptautiskajā inovāciju un tehnoloģiju konferencē "TechChill" uzsvēra Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens.

 

Latvijas jaunuzņēmumu pārstāvniecība Silīcija ielejā izveidota kā Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārstāvniecība ASV, kuras vadītājs šobrīd ir Toms Zvidriņš. No šā gada februāra jaunuzņēmumiem pārstāvniecībā nodrošināta brīva pieeja darba telpām un koprades telpas sniegtajām iespējām. WeWork kopstrādes biroja ēkas adrese ir 995 Market St, San Francisco, CA 94103, USA.

 

Jau līdzšinējās sarunās Latvijas jaunuzņēmumu paŗstāvji ir vairākkārt norādījuši, ka valsts palīdzība un klātbūtne Silīcija ielejā būs nozīmīgs atbalsts uzņēmumu turpmākai attīstībai un pozīciju nostiprināšanai Silīcija ielejā.

 

Papildu norādām, ka šogad plānotas vairākas LIAA rīkotas tirdzniecības misijas un pasākumi, kuros paplašināt iespējas Silīcija ielejā. Martā plānota tirdzniecības misija uz ASV un jaunuzņēmumiem tiek piedāvāta iespēja piedalīties SXSW forumā un jo īpaši ES organizētajā Demo Deck, Venture Summit West, kā arī WeWork biroja telpu apmeklēšana un tikšanās ar Silīcija ielejas uzņēmējiem, akseleratoru pārstāvjiem un riska kapitāla fondiem. Papildu informācija pieejama LIAA tīmekļa vietnē.

 

Kā zināms, 2017. gada 27.-28. oktobrī A.Ašeradens darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV) apmeklēja Silīcija ieleju (Sanfrancisko un Palo Alto) Kalifornijas štatā. Ekonomikas ministra vizītes mērķis bija veicināt Latvijas jaunuzņēmumu sadarbību ar ASV partneriem un pārrunāt iespējas nodrošināt Latvijas jaunuzņēmumu ekosistēmas pārstāvību Silīcija ielejā. Ministra vizītē piedalījās arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) vadība un plaša Latvijas jaunuzņēmumu ekosistēmas pārstāvju delegācija, pārstāvot IKT, mārketinga un konsultāciju nozari (jaunuzņēmumu pārstāvji no Anatomy Next, Apply, CatchSmart, Finerium, Furnny un Mass Portal, jaunuzņēmumu ekosistēmas pārstāvji no Digital Freedom Festival un TechChill, investoru pārstāvji no NCH Advisors Inc. un Roug, kā arī advokātu biroju pārstāvji no Spridzans Law Office un Ellex Klavins.)

 

 

Evita Urpena

Ekonomikas ministrijas

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Tālr: 67013193

E-pasts: Evita.Urpena@em.gov.lv; prese@em.gov.lv

Web: www.em.gov.lv

Seko mums Twitter: @EM_gov_lv

Youtube: http://www.youtube.com/ekonomikasministrija

Facebook: http://www.facebook.com/atbalstsuznemejiem