Jaunumi

Reaģējot uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) sniegto informāciju par Eiropas Savienības līdzfinansējuma atcelšanu uzņēmējdarbības atbalstam dalībai starptautiskās izstādēs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens uzdevis Ekonomikas ministrijai nekavējoties rast risinājumu, lai atbalsts uzņēmējiem būtu pieejams arī turpmāk.

 

LIAA pavēstījusi, ka maksājuma pieprasījumi par dalību starptautiskās izstādēs programmā “Starptautiskās konkurētspējas veicināšana” tiks pieņemti tikai līdz 2. maijam. Aģentūra turpinās segt izdevumus nacionālo stendu organizēšanai 100% apmērā.

 

“Stopkrāna noraušana bremzēs valsts ekonomisko izrāvienu, jo draud ar mazo uzņēmumu eksporta aktivitāšu un darbavietu samazināšanu. Latvijas ekonomikai ir svarīga tās daudzpusīga un uz eksportu orientēta attīstība. Līdzfinansējuma saņemšana dalībai starptautiskās izstādēs ir īpaši svarīga mazajiem un vidējiem uzņēmējiem, kas piedalās dažādās specializētajās nozares izstādēs, dibinot kontaktus un rodot biznesa nišas globālajā tirgū” uzsver A. Ašeradens.

 

Decembrī LIAA informējusi, ka atbalsta intensitāte tiek samazināta no 80% uz 60%, patlaban pieņemts lēmums par vispārēju līdzfinansējuma atcelšanu. Savukārt līgums par atbalsta saņemšanu komersantiem ir noslēgts no 2016. gada 26. aprīļa līdz 2023. gada 31. decembrim.

 

“Šāda situācija nav pieļaujama, tā neatbilst Latvijas valsts uzņēmējdarbības atbalsta politikai un kavē mazo uzņēmēju darba plānošanu, dalību starptautiskajā apritē un jaunu eksporta tirgu apgūšanas iespējas, tāpēc esmu uzdevis rast risinājumu, lai šajā atbalsta programmā līdzfinansējuma sniegšana tiktu turpināta arī pēc maija,” informē ekonomikas ministrs.

 

 

Agita Baltbārde

Ekonomikas ministra

padomniece komunikācijas jautājumos

Tālrunis: 29 133 073

E-pasts: Agita.Baltbarde@em.gov.lv