Jaunumi

Š.g. 17. janvārī Liepājā pieredzes apmaiņas vizītē viesosies Latgales reģiona pašvaldību un namu pārvaldnieku pārstāvji, lai iepazītos ar Liepājas pilsētas pieredzi daudzdzīvokļu ēku atjaunošanā un energoefektivitātes paaugstināšanā.

 

Daugavpils pilsētas, Preiļu novada un Rēzeknes pilsētas namu pārvaldnieki un pašvaldību pārstāvji plāno aplūkot divas renovētas ēkas Dzērves ielā 17 un Ventas ielā 2, kā arī uzklausīt SIA “Liepājas namu apsaimniekotājs” un namu pārvaldnieces Evijas Zemeles pieredzi energoefektivitātes projektu īstenošanā. Pasākuma laikā dalībnieki pārrunās arī pašvaldību iespējas atbalstīt namu pārvaldniekus un dzīvokļu īpašniekus ēku renovācijas projektu un iekšpagalmu sakārtošanas projektos. Pasākumā piedalīsies arī Attīstības finanšu institūcijas Altum pārstāvji, kas atgādinās par biežāk pieļautajām kļūdām ēku renovācijas projektos.

 

Sīkāku informāciju par pasākumu var saņemt Ekonomikas ministrijā (dzivosiltak@em.gov.lv, 67 013240). Jaunumiem par ēku energoefektivitāti var sekot līdzi arī twitter.com/siltinam un www.facebook.com/dzivosiltak.

 

Pasākumu organizē Ekonomikas ministrija un Attīstības finanšu institūciju Altum sadarbībā ar Liepājas pilsētas domi un SIA “Liepājas namu apsaimniekotājs”.

 

Kā zināms, 2016. gada 15. martā Ministru kabinets apstiprināja jauno atbalsta programmu energoefektivitātes paaugstināšanai daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkās. Atbalstam daudzdzīvokļu ēku renovācijai laika periodā no 2016. - 2023. gadam būs pieejami 166 470 588 eiro. Jaunās programmas ietvaros plānots atbalstīt aptuveni 1 700 ēku atjaunošanu, sniedzot iespēju gandrīz 13,5 tūkstošiem ģimeņu sasniegt būtisku enerģijas ietaupījumu. Atbalstu daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumiem sniedz Attīstības finanšu institūcija Altum. Sīkāka informācija par programmu ir pieejama  Altum mājaslapā un Ekonomikas ministrijas mājaslapā.

 

 

 

Elita Rubesa - Voravko

Ekonomikas ministrijas

Sabiedrisko attiecību nodaļa

Tālrunis 67013193

E-pasts prese@em.gov.lv

Web: www.em.gov.lv; www.energoefektivakaeka.lv

Seko mums Twitter: @EM_gov_lv @siltinam

Youtube: http://www.youtube.com/ekonomikasministrija

Facebook: http://www.facebook.com/dzivosiltak