Jaunumi

Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens piektdien, 5. janvārī darba vizītē apmeklēs Liepāju.

 

Vizītes ietvaros A.Ašeradens tiksies ar Liepājas pašvaldības pārstāvjiem un novada uzņēmējiem, lai pārrunātu 2018.gada ekonomikas attīstības tendences, kā arī iepazītos ar novada ekonomisko aktivitāti un uzņēmējdarbības aktuālajiem jautājumiem Liepājā.

 

Tāpat vizītes laikā ekonomikas ministrs plāno apmeklēt vienu no vadošajiem industriālajiem koncerniem Latvijā – uzņēmumu UPB AS. Ašeradens apmeklēs arī Liepājas Valsts tehnikumu, kas ir profesionālās izglītības kompetences centrs, lai pārrunātu aktuālās darba tirgus problēmas un sadarbības veicināšanu starp uzņēmējiem un profesionālās izglītības mācībspēkiem, īpašu uzmanību vēršot tieši mūžizglītības veicināšanai.

 

Uzņēmums UPB AS ir viens no vadošajiem industriālajiem koncerniem Latvijā, kas jau 26 gadus veiksmīgi darbojas gan Latvijas, gan ārvalstu tirgos. UPB pamata darbības nozares ir būvkonstrukciju projektēšana, ražošana, būvuzņēmējdarbība, montāža, tirdzniecība un serviss. UPB AS ietilpst vairāk nekā 40 uzņēmumi un ražotnes, kas apvienotas patstāvīgi strādājošās uzņēmumu grupās, no kurām lielākās ir  MB Betons grupa, RK Metāls grupa, AILE grupa, UPB Energy grupa un UPB Nams grupa. UPB šobrīd strādā vairāk nekā 1500 darbinieku.

 

Profesionālās izglītības kompetences centrs “Liepājas Valsts tehnikums” ir valsts dibināta mācību iestāde profesionālās izglītības programmu īstenošanai, kas nodrošina plaša spektra profesionālās izglītības ieguves iespējas Liepājas pilsētas, Kurzemes reģiona un visas valsts iedzīvotājiem. Tehnikums nodrošina profesionālās izglītības apguvi pakalpojumu un tūrisma, būvniecības un tehniskajās specialitātēs, kā arī iespēju apgūt jaunas prasmes mūžizglītības nodaļā. 

 

 

 

Agita Baltbārde

Ekonomikas ministra

padomniece komunikācijas jautājumos

Tālr: 29 133 073

E-pasts: Agita.Baltbarde@em.gov.lv