Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) rīkotās konferences “Sabiedrības izaicinājumi digitālajā laikmetā” ietvaros šā gada 1. decembrī apbalvoti konkursa “Platīna pele 2016” laureāti un godināti Ekonomikas ministrijas e-komercijas konkursa “Labākais e-komersants 2016” laureāti.

 

Kategorijā “Labākais E-komersants 2016” balvu saņēma krāsu interneta veikals Krasas.lv, kas ir pirmais pilnvērtīgais krāsu interneta veikals Baltijā, kur pieejams viss nepieciešamais krāsošanai par izdevīgām cenām un ar ērtu piegādi līdz durvīm vai bez piegādes maksas Rīgā, Daugavpilī un Liepājā.

 

Tāpat tika piešķirtas vairākas veicināšanas balvas. Balvu kā 2016. gada labākā mobilā e-komercijas lietotne saņēma interneta veikals “220.lv”. Par šī gada inovatīvāko e-komersantu tika atzīts SIA “Lattelecom” interneta veikals“Lattelecomveikals.lv”, bet par gada jaunpienācēju e-komercijā tika atzīts“Cherry Picking” e-veikals.

 

Uzrunājot konkursa laureātus Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens uzsvēra, ka “Informācijas komunikācijas tehnoloģijas, e-risinājumi un prasmes tos pielietot ir izšķiroši elementi ne vien mums kā indivīdiem ikdienā, bet arī uzņēmumu sekmīgākai darbībai. IKT sektoram ir būtiska loma valsts tautsaimniecībā – nozarei ir augsta pievienotā vērtība un Latvijas eksportā tam ir viens no lielākajiem izaugsmes potenciāliem. Digitalizācija ir pārstrukturizējusi gan ražošanu, gan pakalpojumus, un ir izmainījusi veidu, kā tiek veikta uzņēmējdarbība. Tā ir Latvijas iespēja un izaicinājums vienlaikus – digitalizācijas iespējas ir aktīvi jāizmanto, lai ātrāk par konkurentiem modernizētu Latvijas ražošanu, pakalpojumus un uzņēmumu pārvaldību.

 

Fotogalerija

 

Video par “Labākais e-komersants 2016” balvas laureātiem (autors: Roberts Pogožeļskis).

 

Prezentācijas.

Ar ko atšķiras X un Millenial e-komercijas lietotāji? Autors: Aigars Armanovs

E-Komercija: Kur esam? Autors: Ingmārs Pūķis

 

LIKTA gadskārtējā konference ir nozīmīgākais nacionālais IKT nozares pasākums Latvijā. E-komercijas sesijas ievadā tika sniegts vispārīgs ieskats par e-komercijas jomas attīstības tendencēm Latvijā. Savukārt ekspertu paneļdiskusijā tika pārrunāti jautājumi kā sekmēt Latvijas komersantu aktivitāti e-komercijas aplikāciju lietošanā.

 

Ekonomikas ministrija šogad LIKTA balvas ietvaros pirmo reizi izveidojusi jaunu kategoriju “Labākais e-komersants 2016”, kurai aicināja pieteikt uzņēmumu vai projektu, kas sekmīgi izmanto IKT risinājumus (e-komercijas lietotnes) preču vai pakalpojumu piedāvāšanai patērētājiem tiešsaistē.

 

Vairāk informācijas par konferenci un konkursu “Platīna pele” pieejama LIKTA mājaslapā.

 

Ekonomikas ministrijas

Sabiedrisko attiecību nodaļa

67013193